Ny person funnet omkommet

I 19.00-tiden søndag opplyste politiets innsatsleder av en sjuende person er funnet omkommet etter raset i Gjerdrum.

Publisert
Sist oppdatert

I 19.00-tida søndag møtte politi, brann- og helsevesen samt USAR-teamet pressen i Ask for å orientere om siste nytt fra den pågående redningsaksjonen i rasområdet i Gjerdrum.

- Siste utvikling i redningsaksjonen er at vi 17.27 gjorde funn av en person i rasområdet. Personen er bekreftet død på stedet. Avdøde ble funnet etter meget godt samarbeid mellom politiets etterretningstjeneste, politiets hunder og USAR-mannskaper, sier innsatsleder Bjørn Christian Willesrud.

Han sier det er krevende forhold for dem som arbeider i rasområdet.

- Vi er fortsatt i et aktivt søk etter overlevende, og mener fortsatt at det er håp om å finne overlevende i rasområdet. Dette er derfor fortsatt en retningsaksjon til noe annet er beslutta. Det planlegges for videre søk utover kvelden og natta, fortsetter han.

Søker med hunder

Den omkomne er funnet et stykke inn i rasområdet. Det er ikke lang avstand mellom funnene som er gjort, ifølge politiet.

Politiet vurderer samtidig at de evakuerte fra Kogstad kan flytte hjem igjen. De evakuerte er informert om dette.

Brannvesenets innsatsleder sier brann planlegger å holde innsatsen oppe fram til mandag kveld.

- Vi klarer det fram til da.

Fagansvarlig Inge Myhrer i USAR sier det er store utfordringer knyttet til arbeidet i rasområdet.

- Vi må legge veier der etterretning og spesielt hundeekvipasjene markerer. Vi søker mot bygningskropper og steder hvor det kan være hulerom. Spesielt hundene er premissgivere for hvor vi setter inn søket.

Det var natt til onsdag 03.59 at skredet gikk i Gjerdrum. Ti personer er skadd, og tre personer er fremdeles savnet.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer