AstraZeneca-vaksinen:

Ny person innlagt med blodpropp etter vaksine

En ny person er nå innlagt på sykehus etter å ha fått AstraZeneca-vaksinen.

HAUKELAND: En person ble mandag innlagt ved Haukeland universitetssykehus etter å ha fått AstraZeneca-vaksinen. Foto: Marit Hommedal / NTB
HAUKELAND: En person ble mandag innlagt ved Haukeland universitetssykehus etter å ha fått AstraZeneca-vaksinen. Foto: Marit Hommedal / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag ble en person innlagt på Haukeland universitetssykehus med blodpropp etter å ha blitt vaksinert med AstraZenecas coronavaksine.

Det skriver sykehuset i en pressemelding.

- En tidligere frisk person, som fikk vaksinen for et par uker siden, ble mandag innlagt med blodpropp i lungene, sier fagdirektør Marta Ebbing til Dagbladet, og legger til:

- Vi følger personen tett, og melder dette som en mulig vaksinebivirkning til Legemiddelverket.

Vedkommende er helsepersonell, men er ikke ansatt i Helse Bergen. Fagdirektøren kan per nå ikke gi ytterligere opplysninger om pasientens tilstand.

Flere innlagt

Lørdag ble det kjent at tre helsearbeidere var innlagt ved Oslo universitetssykehus med blodpropp etter å ha fått AstraZeneca-vaksinen.

Overlege ved Folkehelseinstituttet (FHI), Sara Watle, sa til Dagbladet at de tre pasientene alle hadde et alvorlig sykdomsbilde.

- De er alle er under 50 år, og har et sykdomsbilde som er veldig alvorlig, med tre ulike ting. De har blodpropper, blødninger og lave blodplater.

BLODPROPP: Overlege i Statens legemiddelverk, Sigurd Hortemo holdt pressebrief lørdag 13. mars etter at det er varslet om tre nye tilfeller av blodpropp på personer som har tatt AstraZeneca-vaksinen. Det er foreløpig ikke kjent om det er sammenheng mellom vaksina og sykdomstilfellene. Video: NTB Vis mer

Alle personene fikk symptomer ti dager etter vaksinasjonen.

I Norge har 130 000 personer fått en dose med AstraZeneca-vaksinen. De alvorlige bivirkningene er svært sjeldne, men likevel noe de tar svært alvorlig, poengterte Watle.

Én person død

Under en pressekonferanse mandag ettermiddag bekreftet medisinsk fagsjef, Steinar Madsen, at én av de innlagte pasientene er død.

Vedkommende var under 50 år.

Pasienten, som ble innlagt på sykehus en uke etter vaksinering, framsto som «omtrent frisk» fra før av.

- Dessverre hadde hun en så stor hendelse i hjernen, så livet sto ikke til å redde. Hun døde i går. Hun fikk all intensivbehandling vi kunne gi på Rikshospitalet, sa overlege ved intensivavdelingen på Oslo universitetssykehus, Trine Kåsine.

Skrevet ut

Mandag kveld ble en helsearbeider skrevet ut fra Sørlandet sykehus etter å ha blitt innlagt samme dag med blodpropp.

Vedkommende hadde nylig fått AstraZeneca-vaksinen, men det mistenkes ikke sammenheng med vaksineringen, sier fagdirektør ved sykehuset, Susanne Hernes, til VG.

Legemiddelverket undersøker om symptomene og dødsfallet har sammenheng med vaksinen.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer