Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ny person pågrepet etter Brussel-terror

Sju nye terrormistenkte pågrepet. Hovedmistenkte fortsatt på frifot.

 NYE POLITIAKSJONER:  Maskerte belgiske polititjenestemenn foran en bygnign i bydelen Schaerbeek natt til fredag. Foto: Christian Hartmann, Reuters/NTB Scanpix.
NYE POLITIAKSJONER: Maskerte belgiske polititjenestemenn foran en bygnign i bydelen Schaerbeek natt til fredag. Foto: Christian Hartmann, Reuters/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SISTE: Belgisk politi har pågrepet nok en person i den omfattende politiaksjonen etter terrorangrepene i Brussel, ifølge RTBF. Pågripelsen fant sted i Brussel-bydelen Forest fredag morgen, ifølge kringkasteren.

Minst seks personer knyttet til tirsdagens terrorangrep i byen ble pågrepet av Politiet i Brussel i en lignende aksjon torsdag kveld.

Aksjonene har pågått flere steder i Brussel torsdag kveld, deriblant i bydelene Jette og Schaerbeek og i sentrum av byen.

Tre av de mistenkte skal ha blitt pågrepet «utenfor døren til kontorene til den statlige påtalemyndigheten, i sentrum av Brussel», sier talsmann for påtalemyndigheten, Eric Van Der Sypt, til AFP.

Ytterligere to ble pågrepet andre steder i byen, mens en sjette person ble tatt i bydelen Jette, opplyser Van der Sypt. Han vil ikke gi noen flere detaljer om personene.

- Vi vil fredag bestemme om vi vil sikte disse folkene, sier han.

Hovedmistenkte fortsatt på frifot
Pågripelsene knyttes til tirsdagens terrorangrep, som kostet minst 31 personer livet.

I løpet av kvelden har det også vært flere politiaksjoner i bydelen Schaerbeek, som mennene som angrep flyplassen utenfor Brussel dro fra tirsdag morgen med tre kofferter med eksplosiver. Ingen er blitt pågrepet i disse aksjonene.

Tirsdag fant politiet et IS-flagg og en bombe da de aksjonerte mot et hus i bydelen.

De to personene som tidligere er blitt etterlyst på bakgrunn av overvåkingsbilder fra flyplassen og T-banestasjonen hvor bombene gikk av skal fortsatt være på frifot.

- Avverget angrep i Paris
Torsdag kveld har det også vært en større politiaksjon i Paris i Frankrike, hvor myndighetene hevder å ha avverget et større terrorangrep etter å ha pågrepet en terrormistenkt mann.

Ifølge innenriksminister Bernard Cazeneuve var mannen kommet langt i planleggingen av et terrorangrep. Han ble pågrepet under en razzia i bydelen Arentuil nordvest for Paris.

- Det er ingen konkrete bevis som knytter planene til verken angrepene i Paris eller Brussel, sier Cazeneuve.

Bombeteknikere er sendt til stedet hvor mannen ble pågrepet. Franske TV-kanaler melder at området er blitt sperret av og at beboere ikke slipper inn til hjemmene sine.

(NTB-Reuters-AFP).

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart