Ny person pågrepet etter drapet i Florø

ÅSTED: Politiet rykket tirsdag ettermiddag ut til en adresse i Florø. Der fant de en hardt skadd mann. Foto: Truls Kleiven
ÅSTED: Politiet rykket tirsdag ettermiddag ut til en adresse i Florø. Der fant de en hardt skadd mann. Foto: Truls Kleiven Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Politiet har foretatt en ny pågripelse etter at en mann (40) ble drept i Florø tirsdag.

Onsdag kveld ble en 40 år gammel mann siktet for drap eller medvirkning til drap. Fra tidligere er en 22-åring siktet for drapet.

Den siste pågrepne er ifølge politiet bosatt i Florø, og har tidligere vært i politiavhør som vitne. Opplysninger som kom fram under avhøret, sammenholdt med andre opplysninger i saken, gjorde at politiet mener det er overvekt av sannsynlighet for at han deltok i eller medvirket til drapshandlingen.

Det tas nå sikte på å framstille mannen for varetekt i løpet av fredag.

- Utsatt for fare

Dagbladet var onsdag kveld i kontakt med den siktede 22-åringes forsvarer, advokat Stig Nybø. Han fortalte da at hans klient mener han bare har forsvart seg selv.

- Min klient mente han var utsatt for fare og at han på en måte har beskyttet seg selv. Han har forklart at han følte seg provosert og derfor slo den nå avdøde med et redskap, sa advokaten.

PRESSEKONFERANSE: Tirsdag kveld meldte politiet at en mann er pågrepet og siktet for drap i Florø i Sogn og Fjordane. Onsdag holdt de pressekonferanse. Video: Med tillatelse fra NRK Vis mer Vis mer

Bekymringsmelding

Hans klient hadde da sittet flere timer i avhør i forbindelse med etterforskningen, etter at den lokale 40-åring ble funnet drept i sin bolig. Politiet hadde opprinnelig rykket ut til boligen etter en bekymringsmelding.

I huset fant de en hardt skadd mann, som kort tid seinere ble erklært død på stedet.

- Siktede har forklart seg for politiet i avhørene og erkjent at det var han som slo, og at dette førte til dødsfallet. Han er fryktelig lei seg for det som har skjedd, sa Nybø til Dagbladet onsdag.

Siktede og avdøde var ifølge advokaten bekjente. 22-åringen er selv uskadd.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer