Ny person pågrepet for is-slikking. Politiet advarer

- Det er ulovlig, og utgjør en helserisiko for andre. Vi kommer til å gå etter alle vi ser, en talsperson for politiet.

IS: En 36 år gammel mann har publisert en video av seg selv på Facebook, og er nå siktet. Video: Ørjan Ryland / Dagbladet Vis mer

Det hele startet da ei tenåringsjente slikket på en åpnet boks med iskrem i en dagligvarebutikk i Texas - og la den tilbake i frysedisken. En video av hendelsen gikk viralt på Twitter, med mange millioner visninger på kort tid.

Jenta ble pågrepet lørdag. Før hun ble identifisert sa politiet at hun risikerte opp til 20 års fengsel for ugjerningen, men ettersom hun er mindreårig, vil saken bli behandlet annerledes.

Nå har politiet i Louisiana pågrepet en 36 år gammel mann som tilsynelatende har latt seg inspirere av stuntet, melder CNN.

Politiet advarer

Kopistuntet ble også filmet, og lagt ut på Facebook. Der kan man se at mannen tar ut en boks av den samme iskremen som kvinnen slikket på, fra merket Blue Bell. Han slikker på den og trykker nedi den med en finger, før han setter den tilbake.

Mannen skal ha vist politiet en kvittering som bevis på at han faktisk hadde kjøpt den besudlede iskremen, men det frikjenner ham på ingen måte, mener politiet.

- Vi fraråder på det sterkeste å kopiere denne fryktelige handlingen. Det er ulovlig, og utgjør en helserisiko for andre. Vi kommer til å gå etter alle vi ser, og du kommer til å bli siktet, sier en ikke navngitt talsperson for politiet til den lokale TV-stasjonen WFAB.

Talspersonen understreker at politiet har sendt ut varsler internt om at alle liknende saker skal håndteres umiddelbart, og at loven skal benyttes i full utstrekning.

Har fjernet iskremen

Mannen holdes nå i fengsel, siktet for publisering av kriminell aktivitet for oppmerksomhet og kriminell ugagn for å angivelig ha tuklet med andres eiendom.

Det er ventet at kausjonen skal settes mandag. I avhør med politiet skal det ha kommet fram at han var tydelig inspirert av den opprinnelige videoen.

Butikken der hendelsen skal ha funnet sted har forsikret om at all iskrem i butikken har blitt fjernet, og at iskremprodusentens jurister undersøker sakene.

Blue Bell oppfordrer samtidig folk til å varsle lokalt politi dersom de blir oppmerksom på noen som tukler med mat i butikker, skriver WFAB.