Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ny pisking av Raif utsatt etter legetilsyn

Forrige fredag ble bloggeren lenket fast og pisket i all offentlighet fordi han har «fornærmet islam».

VEKKER ENGASJEMENT: Forrige fredag ble bloggeren Raif Badawi pisket offentlig i Saudi-Arabia. De internasjonale reaksjonene er sterke. Dette bildet er fra en demonstrasjon i regi av Amnesty International foran den saudi-arabiske ambassaden i Wien i dag. Foto:EPA/ROLAND SCHLAGER/NTB Scanpix
VEKKER ENGASJEMENT: Forrige fredag ble bloggeren Raif Badawi pisket offentlig i Saudi-Arabia. De internasjonale reaksjonene er sterke. Dette bildet er fra en demonstrasjon i regi av Amnesty International foran den saudi-arabiske ambassaden i Wien i dag. Foto:EPA/ROLAND SCHLAGER/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Bloggeren og trebarnsfaren Raif Badawi skulle, etter planen, få nye 50 piskeslag i dag i full offentlighet, men den ydmykende avstraffelsen er nå utsatt, skriver BBC.

Badawi ble i fjor dømt til ti år i fengsel og 1000 piskeslag over 20 uker for å ha «fornærmet islam», ifølge retten i Jeddah i Saudi-Arabia.

Ifølge Amnesty International er en sak om valentinsdagen blant bloggpostene som dannet grunnlaget for tiltalen.

Pisket offentlig Forrige fredag fikk han sine første 50 piskeslag på åpen gate. Flere hundre skal ha møtt opp for å bivåne den brutale avstraffelsen.

Vitner har fortalt at Raif Badawis føtter og hender var lenket under piskingen, men at ansiktet hans var synlig.

Ifølge Amnesty International har en lege vurdert helsetilstanden til bloggeren etter forrige ukes pisking. Legen anbefaler at dagens planlagte pisking, som skulle skje etter fredagsbønnen, blir utsatt til neste uke fordi Badawis sår ennå ikke er leget.

Forrige ukes avstraffelse har vekket sterke internasjonale reaksjoner, men saudi-arabiske myndigheter har valgt ikke å respondere.

Raif Badawi har sittet fengslet siden juni 2012 på grunn av det retten mener er «blasfemiske ytringer på sin blogg og i sine TV-sendinger på internett».

Kritikken har spesielt vært mot kongedømmets innflytelsesrike geistlige som følger en streng, ultrakonservativ tolkning av en retning innen islam kjent som Wahabisme.

- Samvittighetsfange Badawi ble opprinnelig dømt til sju års fengsel og 600 piskeslag, men etter en anke ble straffen skjerpet.

Menneskerettighetsgrupper verden over har fordømt at Badawi straffes for å ytre sine meninger.

Amnesty International skriver på sin nettside at de anser Raif Badawi som en samvittighetsfange, fengslet utelukkende for å benyttet seg av ytringsfriheten.

Badawi er en av grunnleggerne av internettsiden «Frie Saudi-Arabiske liberale». Siden var et forum for offentlig debatt, men ble sett på som en trussel mot sikkerheten i landet av myndighetene.

Nettstedet publiserte også saker som åpent kritiserte landets religiøse ledere, ifølge Human Rights Watch.

Badawis kone og hans tre barn bor nå i Canada.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media