Ny politimester lover orden i Oslos gater

Vil prioritere mer synlig politi i gatene.

LOVER ORDEN: Oslos nye politimester Hans Sverre Sjøvold, lover å prioritere mer synlig politi i gatene. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
LOVER ORDEN: Oslos nye politimester Hans Sverre Sjøvold, lover å prioritere mer synlig politi i gatene. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Tilreisende tiggere og åpne rusmiljøer er blant hovedstadens største utfordringer, mener Oslos nye politimester Hans Sverre Sjøvold.

Nå lover han å prioritere mer synlig politi i gatene, skriver Aftenposten.

- Uansett hvor man kommer fra kan man ikke urinere og gjøre fra seg på gaten og i offentlige parker. De som må forholde seg til dette opplever det som veldig plagsomt, sier den nyutnevnte politimesteren, som starter i jobben 1. september.

Oslo har 90.000 anmeldte forhold årlig, ni av ti vinningsforbrytelser forblir uoppklart, voldtektsstatistikken skyter i været og 19 personer ble drept, bare i fjor.

- Oslo har et volum og en kompleksitet i kriminaliteten som er unik i Norge. Det er krevende. Oslo-politiet har flere nasjonale oppgaver som beredskapstropp og kongehuset. Samtidig er vår kanskje viktigste oppgave å skape trygghet der Oslo-borgerne faktisk er, sier den påtroppende politimesteren, som selv har vært gatepoliti i åtte år.

Derfor trekker han fram mer synlig politi i det offentlige rom som en prioritering.

- Ordensutfordringene er tydelige i Oslo. Det er den byen folk ser, og den er preget av åpne rusmiljøer og tilreisende tiggere, sier Sjøvold.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer