Ny politimester lover orden i Oslos gater

Vil prioritere mer synlig politi i gatene.

LOVER ORDEN: Oslos nye politimester Hans Sverre Sjøvold, lover å prioritere mer synlig politi i gatene. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
LOVER ORDEN: Oslos nye politimester Hans Sverre Sjøvold, lover å prioritere mer synlig politi i gatene. Foto: Berit Roald / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tilreisende tiggere og åpne rusmiljøer er blant hovedstadens største utfordringer, mener Oslos nye politimester Hans Sverre Sjøvold.

Nå lover han å prioritere mer synlig politi i gatene, skriver Aftenposten.

- Uansett hvor man kommer fra kan man ikke urinere og gjøre fra seg på gaten og i offentlige parker. De som må forholde seg til dette opplever det som veldig plagsomt, sier den nyutnevnte politimesteren, som starter i jobben 1. september.

Oslo har 90.000 anmeldte forhold årlig, ni av ti vinningsforbrytelser forblir uoppklart, voldtektsstatistikken skyter i været og 19 personer ble drept, bare i fjor.

- Oslo har et volum og en kompleksitet i kriminaliteten som er unik i Norge. Det er krevende. Oslo-politiet har flere nasjonale oppgaver som beredskapstropp og kongehuset. Samtidig er vår kanskje viktigste oppgave å skape trygghet der Oslo-borgerne faktisk er, sier den påtroppende politimesteren, som selv har vært gatepoliti i åtte år.

Derfor trekker han fram mer synlig politi i det offentlige rom som en prioritering.

- Ordensutfordringene er tydelige i Oslo. Det er den byen folk ser, og den er preget av åpne rusmiljøer og tilreisende tiggere, sier Sjøvold.

Han synes det er vanskelig å si noe om hvordan han skiller seg fra sin forgjenger Anstein Gjengedal, men på ett punkt er det en tydelig forskjell.

- Å blande religiøse plagg inn i politiuniformen er helt feil. Politiuniformen er symbolet på et uavhengig og nøytralt politi. Da kan man ikke ha markører for livssyn og religion som en del av den, sier Sjøvold til Aftenposten.

(NTB)