USA

Ny politivideo ryster: - Tragisk

En 16 år gammel svart jente ble tirsdag skutt og drept av politiet i Columbus i Ohio. Onsdag frigir politiet en video fra kroppskameraet til politibetjenten som skjøt henne.

SKYTES: Amerikansk politi har frigitt video fra kroppskameraet til politibetjenten som tirsdag 20. april skjøt og drepte en 16 år gammel jente. Foto: AP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Samme dag som ekspolitimannen Derek Chauvin tirsdag ble kjent skyldig på alle punkter i drapet på George Floyd, rykket politiet i Columbus i Ohio ut etter melding om at ei jente hadde angrepet noen med kniv.

Skjøt fire ganger

Politiet skjøt jenta fire ganger da de kom fram til stedet, og hun døde kort tid etter på sykehus. Ingen andre ble skadd i hendelsen.

Onsdag frigir politiet en video fra kroppskameraet til politibetjenten som skjøt henne.

Videoen viser at jenta så ut til å forsøke å stikke to personer med kniv, hvorav den ene var en ung kvinne, og en kniv som så ut som en kjøkkenkniv, lå ved siden av henne på bakken etterpå.

Skytingen av den svarte 16-åringen, som er identifisert som Ma’Khia Bryant, har vakt sorg og sinne i USA, skriver The Washington Post.

SKRIBLERIER: Flere har bemerket skriblerier i ekspolitimann Derek Chauvins hånd da han forlot rettssalen 20. april 2021. VIDEO: AP REPORTER: Vegard Krüger Vis mer

- Hjerteskjærende

I timene etter skytingen samlet flere seg på åstedet og ved politikammeret i byen for å protestere mot hendelsen, som skjedde bare en halv time før dommeren leste opp kjennelsen mot Chauvin, som sto tiltalt for å ha drept George Floyd (46) 25. mai i fjor.

Kimberly Shepherd, som har bodd i nabolaget i Columbus i 17 år, sier hun kjente jenta som ble skutt. Hun sa at hun feiret dommen mot Chauvin da hun fikk høre om skytingen, skriver NTB.

- I det ene øyeblikk får man en telefon om at han er skyldig, og så får man en telefon om at dette skjer i mitt eget nabolag, sa hun.

Borgermester Andrew Ginther betegnet hendelsen som «tragisk og hjerteskjærende», ifølge NBC News.

- Vi vet basert på disse opptakene at politibetjenten tok affære for å beskytte en annen ung jente i lokalsamfunnet vårt. Men en familie sørger i kveld, sa han.

38 skutt og drept

The Guardian skriver at fylket der 16-åringen ble skutt, er området i delstaten hvor flest blir drept i politiskytinger.

I fylket Franklin County, som har en befolkning på 1,3 millioner mennesker, ble 38 mennesker skutt og drept av politiet mellom 1. januar 2015 og 31. desember 2020, ifølge avisa.

Politibetjenten som skjøt 16-åringen er ikke navngitt og er tatt ut av tjeneste mens saken etterforskes.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer