USA

Ny politivideo ryster: - Tragisk

En 16 år gammel svart jente ble tirsdag skutt og drept av politiet i Columbus i Ohio. Onsdag frigir politiet en video fra kroppskameraet til politibetjenten som skjøt henne.

SKYTES: Amerikansk politi har frigitt video fra kroppskameraet til politibetjenten som tirsdag 20. april skjøt og drepte en 16 år gammel jente. Foto: AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Samme dag som ekspolitimannen Derek Chauvin tirsdag ble kjent skyldig på alle punkter i drapet på George Floyd, rykket politiet i Columbus i Ohio ut etter melding om at ei jente hadde angrepet noen med kniv.

Skjøt fire ganger

Politiet skjøt jenta fire ganger da de kom fram til stedet, og hun døde kort tid etter på sykehus. Ingen andre ble skadd i hendelsen.

Onsdag frigir politiet en video fra kroppskameraet til politibetjenten som skjøt henne.

Videoen viser at jenta så ut til å forsøke å stikke to personer med kniv, hvorav den ene var en ung kvinne, og en kniv som så ut som en kjøkkenkniv, lå ved siden av henne på bakken etterpå.

Skytingen av den svarte 16-åringen, som er identifisert som Ma’Khia Bryant, har vakt sorg og sinne i USA, skriver The Washington Post.

- Hjerteskjærende

I timene etter skytingen samlet flere seg på åstedet og ved politikammeret i byen for å protestere mot hendelsen, som skjedde bare en halv time før dommeren leste opp kjennelsen mot Chauvin, som sto tiltalt for å ha drept George Floyd (46) 25. mai i fjor.

Kimberly Shepherd, som har bodd i nabolaget i Columbus i 17 år, sier hun kjente jenta som ble skutt. Hun sa at hun feiret dommen mot Chauvin da hun fikk høre om skytingen, skriver NTB.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer