Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ny pr-smell for NATO

Brussel (NTB-AFP): NATO gikk på en ny pr-smell søndag da tjenestemenn måtte innrømme at erklæringen til en flyger som ble offentliggjort i forrige uke, ikke hadde noe å gjøre med angrepet på en sivil flyktningekolonne som NATO har påtatt seg ansvaret for.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette er stikk i strid med hva NATO lot verden tro, da opptaket ble sendt ut av flygeren som fortalte hvordan han hadde tatt beslutningen om å bombe det han trodde var et militært kjøretøy.

NATO-talsmannen general Guiseppe Marani sa at hensikten med å offentliggjøre opptaket, var å vise hvordan en flyger tenker i en slik situasjon, ikke å antyde at det var den konkrete flygeren som hadde gjennomført angrepet.

Behandlingen av saken blir oppfattet som en klønete pr-katastrofe for NATO. Ved å ha sendt ut stadig nye forvirrende og motstridende beretninger om hva som skjedde, har NATO bidratt til å øke troen på at serberne kan ha rett når de sier at flere flyktningekolonner er blitt bombet.

Kritikerne sier også at ved ikke å ha frigitt tilgjengelig informasjon med en gang, har NATO bidratt til å holde saken levende.

Talsmannen Jamie Shea insisterte søndag på at NATO forsøker å være så åpen som mulig, og at det er urettferdig å sammenlikne med det serbiske propaganda-apparatet.

Serbiske medier har blant annet meldt at NATO bruker både napalm og kjernefysiske våpen i Kosovo, at alliansen med vilje sikter på eldre og funksjonshemmede og at flere titalls NATO-fly er skutt ned.