Ny prinsesse i Dianas nabolag

LONDON (Dagbladet): Lady Diana bodde bare 200 meter fra den nye leiligheten til Haakon og Mette-Marit i årene før forlovelsen med Charles. Paparazzier på motorsykler ble fast innslag i området. Nå er fotografene tilbake. De er norske.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mette-Marit og Haakon hadde sett fram til å bo i fred på «hemmelig» adresse under oppholdet i London. Men adressen ble avslørt samme dagen de ankom England. Årsaken er trolig store flyttebiler som sto parkert utenfor den fasjonable bygningen Bramham Gardens tirsdag og onsdag. Tilfeldighetenes spill, for flyttelasset var ikke til vårt kronprinspar, men til naboen, Lord Eden, som flyttet inn i etasjen under. Kronprinsparet har fryktet at de skulle bli jaget av britiske pressen. Men det var norske fotografer som sto utenfor leiligheten deres seint i går kveld.

Dianas lokalbutikk

I dag er det fem år siden bilulykken der Diana omkom i Paris.

I årene før prinsessen ble kjæreste med Charles bodde hun i Coleherne Court, bare 200 meter unna London-leiligheten til Mette-Marit og Haakon.

- Jeg håper da de norske kongelige kommer hit for å handle. Diana pleide ofte å slå av en prat her i butikken vår, sier ekteparet Tamana.

I 26 år har de bodd i Earls Court. De er vant med celebriteter i den lille hyggelige kolonialbutikken. Tamana frister med ferske bakervarer, frukt og grønnsaker, aviser og blader, øl og vin. Praten går livlig over disken. Nyheten om det unge norske kronprinsparet i Bramham Gardens begynner å spre seg blant lokalbefolkningen.

- Oh, dear, kommenterer en eldre dame med et megetsigende blikk. Trolig har hun allerede sett fotografene utenfor Mette-Marit og Haakons nye hjem rett rundt hjørnet. De var der fra tidlig morgen til seint på kveld.

- Dette er et veldig livlig område - dag og natt. De fleste butikkene holder åpent 24 timer. Ikke vi. Jeg er for gammel til sånt, ler kjøpmann Tamana.

Før drev han og kona butikken fra bygningen over gata. Her tok Mohamed Musa over for et par måneder siden. Han byr på nystekte croissanter og kaffe i mange varianter. Det ville vært helt topp om Mette-Marit, Haakon og Marius stakk rundt hjørnet til L'Amandine for en liten matbit, avslører han. Hugh Grant har allerede vært der.

Minnes Diana

Blomsterhandler Russel på hjørnet lover friske blomster til kronprinsessen. Russel peker i øst og vest og forteller om mer eller mindre kjente personer i nabolaget. Twiggy er en trofast kunde.

- Diana var ofte bortom her da hun bodde i Coleherne Court, sier han og kaster et blikk mot det fasjonable leilighetskomplekset der Diana bodde da hun møtte Charles.

Earls Court er del av The Royal Borough of Kensington and Chelsea. Bydelen er kjent for sin arkitektur og historie. Hele 70 prosent av bygningene er bevaringsverdige.

I umiddelbar nærhet til kronprinsparets nye hjem ligger flere restauranter. Nabolaget byr på thailandsk og italiensk mat, tapas og sushi, og den velkjente pizzakjeden Pizza Express er bare et steinkast unna.

Om ikke disse stedene faller i smak hos de norske innflytterne, er ikke veien lang til de mer kjente etablissementene på for eksempel Old Brompton Road og den populære danske restauranten Lundums. Litt lenger nedover gata er Brompton Cross, et eldorado for de motebevisste.

Brompton-trianglet i hjertet av Kensington og Chelsea er uten tvil in-stedet for Londons lokale befolkning. Dette er mekka for de såkalte «It-girls» som svir av noen hundrepundslapper hos Jimmy Choo, Betsey Johnson, Paul & Joe og Chanel, før de puster ut over et glass vin hos Daphne's. Restauranten var en av prinsesse Dianas favoritter.

Fristelser i fleng

Skulle Haakon og Mette-Marit la seg friste av Brompton Cross, kan det være greit å vite at det trolig er små sjanser for å bli gjenkjent.

- Den norske kronprinsessen? Aner ikke hvem hun er, sier betjeningen på Chanel.

Området rundt Earls Court frister med trendy barer, puber, vinbarer og nattklubber. Kronprinsparets nye hjem ligger sentralt til i forhold til Fulham Road, Old Brompton Road, Kings Road og Gloucester Road.

På Rolling Stones Bill Wymans, rock & roll kafé «Sticky Fingers» i Phillimore Gardens, kan store og små få seg en saftig amerikansk hamburger i berømte rockeomgivelser.

PRINSESSE 1: Diana ankommer leiligheten hun bodde i før forlovelsen med Charles. Bildet er tatt i november 1980.
PRINSESSE 2: Kronprinsesse Mette-Marit med sønnen Marius og kronprins Haakon forlater leiligheten sin i 28 Braham Gardens på onsdag.