Ny pris til uredd algerisk journalist

STOCKHOLM (NTB-Reuters): Den algeriske journalisten Salima Ghezali ble i formiddag tildelt Olof Palmes pris for 1997. Ghezali får prisen for sin uredde dekning av konflikten i Algerie.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 49-årige Ghezali er redaktør for ukeavisa La Nation i Algerie. Hun får prisen for å fortsette å skrive om volden i Algerie til tross for at hun konstant er i fare, heter det i erklæringen fra Olof Palmes minnestiftelse.

 Ghezali ble i forrige måned tildelt Sakharov-prisen for sitt arbeid. Hun er dessuten kåret til årets journalist i 1997 av World Press Review.

Til Bergen

Ghezali er også invitert til Bergen i mars for å delta på et større Algerie-seminar med deltakelse både fra myndigheter og opposisjon. Seminaret holdes 26. til 28. mars, og arrangeres av Raftostiftelsen i Bergen.

  69 journalister er blitt drept i Algerie siden 1993. Olof Palme-stiftelsen ønsker med tildelingen å vise sin støtte til dem som fortsatt har styrke til å rapportere om de grusomme overgrepene som foregår i landet.

  Ghezali vil komme til Stockholm for å motta diplomet og de 250 000 svenske kronene som prisen består av senere i år.

Trues

Blant tidligere prisvinnere er eks-generalsekretær i FN Javier Perez de Cuellar, Amnesty International og Tsjekkias president Vaclav Havel.

  Ghezali, som har to døtre, utøver sitt yrke under stor personlig risiko. Hun er gjentatte ganger truet på livet, og sover sjelden samme sted mer enn to netter om gangen. Hun får derfor bare av og til se sine to døtre.

<B>UREDD: </B>Salima Ghezali (49) ... trues på livet ...