BOLIG: I de øverste etasjene i C. Sundts gate 57 i Bergen bygges 19 nye leiligheter. Foto: Privatmegleren
BOLIG: I de øverste etasjene i C. Sundts gate 57 i Bergen bygges 19 nye leiligheter. Foto: PrivatmeglerenVis mer

Ny prisrekord i Bergen

Stadig flere velstående bergensere snuser på luksusmarkedet. Nå er det satt ny rekord i Bergen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Et utenlandsbasert bergensektepar smadrer prisrekorden for leiligheter i fødebyen, skriver Finansavisen i dag.

Etter forhandlinger frem og tilbake med alternative skisser og romløsninger, ender de nå med å kjøpe en av toppleilighetene i prosjektet Nordnes Brygge for 19,8 millioner kroner, skriver avisen.

Dyrest i Bergen - Leiligheten er den klart dyreste omsatt i det åpne markedet i Bergen noensinne. En slik pris er et betydelig hopp opp fra tidligere toppnivåer, for å si det mildt, hevder daglig leder Tom Jørgensen i Privatmegleren Vikebø & Jørgensen, som sto for salget.

Han forteller om en en diger leilighet med enestående utsikt, god beliggenhet og den beste planløsningen han har sett.

Prosjektet med adresse C. Sundts gate 57 er ikke annonsert noe sted. Likevel er 14 av 19 leiligheter solgt til kvadratmeterpriser fra cirka 70.000 til 80.000 kroner.

- Det blir blant annet tre slike leiligheter på cirka 250 kvadratmeter. To av dem er solgt, sier eiendomsmegleren til Finansavisen.

Bergenserne vil ha luksus - Og i forrige uke solgte vi en leilighet på 150 kvadratmeter for 11,5 millioner, fortsetter Jørgensen, og legger til at det nå både er tilbud og etterspørsel etter denne typen luksusleiligheter i bergen.

Bygningen er på totalt ni etasjer og boligene i de tre øverste etasjene i bygget, som har huset Helse Vests kontorer, skal stå ferdig i tredje kvartal 2015.

Flere nyheter Takstmannen blir strengere
Regjeringen vil gjøre det enklere å bygge
Nå er hytten solgt: 250 000 kroner pr kvm