En leilighet på Øvre Bakklandet 12 A, i et kompleks kalt Nidelven Terrasse, for 19,25 millioner kroner, som er ny prisrekord for boliger i Trondheim. Foto: DNB Eiendom/Inviso
En leilighet på Øvre Bakklandet 12 A, i et kompleks kalt Nidelven Terrasse, for 19,25 millioner kroner, som er ny prisrekord for boliger i Trondheim. Foto: DNB Eiendom/InvisoVis mer

Ny prisrekord i Trondheim

Det er satt ny prisrekord i Trondheim - for andre gang i år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen:) - Dette er et vanskelig nivå å prise boliger på. Forrige rekord i Trondheim var en enebolig på 440 kvadratmeter, påpeker Ronnie Andersson, eiendomsmekler og markedsområdeleder i DNB Eiendom i Trondheim, til Finansavisen.

Han har solgt en leilighet på Øvre Bakklandet 12 A, i et kompleks kalt Nidelven Terrasse, for 19,25 millioner kroner, som er ny prisrekord for boliger i Trondheim.

Leiligheten ble ifølge avisa først forsøkt solgt i det lukkede markedet en kort periode, før den ble lansert på Finn.no torsdag forrige uke, med en prisantydning på 20 millioner kroner.

Mekleren forteller om god respons og 10–12 interessenter på liste, da det tikket inn et bud direkte til selger på mandag.

- Visningen var oppsatt først på torsdag, men siden vi fikk et bud som var såpass godt valgte selger å slå til.

- Så det er snakk om god, gammeldags kupping, altså?

- Ja, faktisk.

- Veldig fornøyd

At leiligheten ble kuppet for under prisantydning, forklarer Andersson ifølge Finansavisen med at det er vanskelig å prise leiligheter i dette segmentet i Trondheim.

- Dette er et segment som det selges svært lite boliger i, og vi satset ganske tøft med en kvadratmeterpris på drøyt 100.000 kroner. Da budet kom på 19,25 millioner, ble selger veldig fornøyd.

Leiligheten er en ende- og toppleilighet med panoramautsikt mot Nidarosdomen. Salget gir en kvadratmeterpris på nærmere 97.000 kroner, som er det dobbelte av gjennomsnittlig pris pr. kvadratmeter for leiligheter i trønderhovedstaden.

Andre økonominyheter:
- Vi er opptatt av hendelser som har en halerisiko
Ny konto kan gi 800 mill. i økt pensjon