Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ny promillelov for dyr

Det blir ikke noe av å senke promillegrensen til 0,2. Det koster for mye å justere apparatene som måler promille.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er flertall i Stortinget for å senke promillegrensen, men dårlig råd stopper de folkevalgte. Fungerende avdelingsdirektør ved Politiavdelingen i Justisdepartementet, Anne Liv Jacobsen sier at departementet ikke har råd til å nedjustere måleapparatene som brukes i promillekontroller. Dermed blir lovendringen utsatt på ubestemt tid. Trygg Trafikk mener det er svært beklagelig.

-Alkohol er med i bildet i nesten halvparten av dødsulykkene på norske veier. Det er derfor svært beklagelig at et så viktig vedtak ikke blir gjennomført nå, sier direktør i Trygg Trafikk, Leif Agnar Ellevset i en pressemelding.

Trygg Trafikk har lenge ment at dagens promillegrense på 0,5 er for høy. Organisasjonen mener at dagens promillegrense oppfordrer bilførere til å spekulere i hvor mye alkohol de kan drikke. Alkohol og bilkjøring hører ikke sammen overhodet, mener Trygg Trafikk.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media