Ny PST-mappe avsløres: AP-toppens KGB-kontakt

Arbeiderparti-toppenes kontakt med sentrale KGB-offiserer har i en årrekke vært et av de mest betente spørsmålene etter den kalde krigen.

OFTE NEVNT: Tidligere KGB-offiser, Oleg Gordievskij har opplyst at Steens navn ofte ble nevnt i KGB-hovedkvarteret i Moskva, men han visste ikke hvorvidt Steen var rekruttert som «konfidensiell kontakt». Foto: Dagbladet
OFTE NEVNT: Tidligere KGB-offiser, Oleg Gordievskij har opplyst at Steens navn ofte ble nevnt i KGB-hovedkvarteret i Moskva, men han visste ikke hvorvidt Steen var rekruttert som «konfidensiell kontakt». Foto: Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Både statsminister Einar Gerhardsen, Ap-leder Reiulf Steen og Ap-nestleder Einar Førde kom i politiets søkelys på grunn av deres kontakt med sovjeterne. Det ble aldri påvist at de tre Ap-toppene hadde gjort noe galt.

Nå har Dagbladet fått tilgang til de tidligere hemmeligstemplede dokumentene fra Politiets overvåkingstjeneste (POT), som beskriver Reiulf Steens kontakt med KGB.

Du kan nå betale med

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer