Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Angelica (13) døde av avmagring:

Ny psykiatrisk vurdering av tiltalt mor i Valdres-saken

Psykiatrispesialist Synne Sørheim oppnevnt, melder NRK.

SKAL VURDERE TILTALT MOR: Psykiater Synne Sørheim er oppnevnt som sakkyndig i den såkalte Valdres-saken. FOTO: SVEINUNG U. YSTAD/DAGBLADET.
SKAL VURDERE TILTALT MOR: Psykiater Synne Sørheim er oppnevnt som sakkyndig i den såkalte Valdres-saken. FOTO: SVEINUNG U. YSTAD/DAGBLADET. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mor til den 13 år gamle jenta som døde av avmagring på ei hytte på Beitiostølen nyttårsaften 2015, skal nå gjennom en ny psykiastrisk vurdering.

Valdres tingrett har oppnevnt overlege og spesialist i psykiatri, Synne Sørheim,som sakkyndig, melder NRK.

Rettssaken tidligere i år ble ble midlertidig avbrutt og utsatt på grunn av kvinnens helsetilstand.

Synne Sørheim (51) har vært rettspsykiatrisk sakkyndig i flere rettssaker med stort offentlig fokus - sist foran rettssaken mot Anders Behring Breivik.

Da delte de fire oppnevnte seg i konklusjon. Sørheim kom til at Breivik var utilregnelig, en vurdering som ble underkjent av Oslo tingrett.

Nekter skyld

Den 45 år gamle kvinnen er tiltalt for grov omsorgssvikt med døden til følge, etter at datteren Angelica ble funnet død på familiehytta i Valdres 31. desember 2015. Et par måneder i forveien hadde mor og datter flyttet dit fra Bærum.

Ifølge tiltalen unndro moren bevisst datteren fra nødvendig helsehjelp; 13-åringen veide 21,7 kilo da hun ble funnet. Kvinnen nekter straffskyld.

Rettssaken i Gjøvik tingrett ble avbrutt 25. april på den andre tiden. Kvinnen måtte avbryte sin forklaring og ble hentet av ambulanse, da med diabetesproblemer som forklaring fra forsvarersiden.

Rettssaken ble først utsatt en uke og seinere på ubestemt tid.

Aktor, statsadvokat Arne Dymbe, ba i tilkytning til utsettelsen om en ny rettsspsykiatrisk vurdering.

Ifølge den ferske kjennelsen i Valdres tingrett skal nyoppnevnte Synne Sørheim vurdere om kvinnen er i stand til å møte i retten og i tilfelle når.

Bærum-kvinnens forsvarer, advokat Aasmund O. Sandland, sier til NRK at han ikke ønsker å kommentere saken på nåværende tidspunkt.

Før saken ble tiltalte observert og funnet strafferettslig tilregnelig av rettspsykiater Terje Tørrisen.

Hele Norges coronakart