Corona

Ny rådgiver: Gjør som Sverige

En av Donald Trumps nye medisinske rådgivere, Scott Atlas, ber USAs president følge coronastrategien til Sverige. Andre eksperter frykter millioner av døde.

TETT KONTAKT: Få coronarådgivere får så mye tid med USAs president Donald Trump som Scott Atlas (t.v.). Foto: Nicholas Kamm / AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): Atlas ber Trump om å satse på en strategi med flokkimmunitet for å bekjempe coronaviruset. Strategien innebærer at viruset får spre seg i befolkningen slik at en stor andel bygger opp immunitet. Samtidig krever det at myndighetene tar grep for å beskytte sårbare deler av befolkningen.

Atlas er en nevroradiolog tilknyttet den konservative tenketanken Hoover Institution ved Stanford. Han ble en av Trumps fremste medisinske coronarådgivere i august etter at presidenten så ham på Fox News.

Kritiserte Sverige

Atlas, som ikke har noen bakgrunn fra arbeid med smittsomme sykdommer, har argumentert for at USA adopterer modellen Sverige har brukt, skriver Washington Post.

Dette kommer på et tidspunkt hvor mange amerikanere er svært misfornøyde med hvordan Trump har håndtert pandemien og bare to måneder før presidentvalget.

Modellen innebærer at mange restriksjoner blir fjernet slik at smitten sprer seg og befolkningen kan bygge opp immunitet.

Sverige, som har håndtert pandemien ulikt de aller fleste alle land, har tidligere blitt hardt kritisert - også av Trump.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer