Ny rapport: Mangelfull utdanning av innvandrerbarn vil koste samfunnet dyrt

2,6 millioner kroner per barn.

20160107.
Kunnskapsministeren besøkte Teisen mottak i Oslo torsdag der det bor det 13 barn i skolealder.
Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
20160107. Kunnskapsministeren besøkte Teisen mottak i Oslo torsdag der det bor det 13 barn i skolealder. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Dersom norsk skole ikke klarer å gi barn med innvandrerbakgrunn god nok skolegang, vil det koste samfunnet 2,6 millioner kroner per barn, ifølge en ny rapport.

Gjennom to studier denne våren har Kunnskapsdepartementet forsøkt å tallfeste hva det vil koste samfunnet dersom skolene ikke klarer å gi barn med innvandrerbakgrunn en god nok utdanning.

– Grunnen til at jeg er opptatt av dette, er at vi vet det er et skille i norsk skole basert på hvor du eller foreldrene dine er født. Barn med innvandrerbakgrunn gjør det som gruppe statistisk sett svakere på skolen enn barn fra den øvrige befolkningen. Dette bryter med hele utgangspunktet om at skolen skal utligne forskjellene mellom elevene, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) til NTB.

Anslag

Det er selskapet Samfunnsøkonomisk analyse som har gjort beregningene for departementet.

Tidligere i år anslo de at det vil koste samfunnet 27 milliarder kroner dersom de mindreårige flyktningene som kom til Norge i fjor, får mangelfull skolegang. Regnestykket var basert på at 7.000 av dem får bli.

Nå har de beregnet hva de vil koste dersom alle barn i Norge med innvandrerbakgrunn ikke får tilstrekkelig utdanning. Anslaget viser at det vil koste 2,6 millioner 2015-kroner per individ.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer