- LITEN UTTELLING: Trass i enorme investeringer er jernbanetilbudet ikke blitt merkbart bedre, mener Riksrevisjonen. Trass i enorme investeringer er jernbanetilbudet ikke blitt merkbart bedre, mener Riksrevisjonen.  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
- LITEN UTTELLING: Trass i enorme investeringer er jernbanetilbudet ikke blitt merkbart bedre, mener Riksrevisjonen. Trass i enorme investeringer er jernbanetilbudet ikke blitt merkbart bedre, mener Riksrevisjonen.  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpixVis mer

Ny rapport: Milliardinvesteringer i jernbanen har ikke gitt særlig kortere reisetid

Trass i milliardinvesteringer har reisetiden med med tog blitt lite redusert. Riksrevisjonen peker på dårlig styring og planlegging.

Torsdag la Riksrevisjonen fram sin rapport om effektene av jernbaneinvesteringene.

- For at flere skal velge å reise med tog, er det viktig at jernbaneinvesteringene fører til et merkbart bedre reisetilbud så raskt som mulig, konstaterer riksrevisor Per-Kristian Foss.

De ti siste årene har bevilgningene til jernbanen økt fra om lag 1,4 til 10 milliarder kroner i året. Sju store prosjekter til over 20 milliarder kroner er ferdigstilt, og flere pågår.

Men investeringene har ikke fått folk over fra bil til tog. I stedet har antallet bilreiser økt mer enn tallet på togreiser, viser Riksrevisjonens rapport.


(©NTB)