- LITEN UTTELLING: Trass i enorme investeringer er jernbanetilbudet ikke blitt merkbart bedre, mener Riksrevisjonen. Trass i enorme investeringer er jernbanetilbudet ikke blitt merkbart bedre, mener Riksrevisjonen.  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
- LITEN UTTELLING: Trass i enorme investeringer er jernbanetilbudet ikke blitt merkbart bedre, mener Riksrevisjonen. Trass i enorme investeringer er jernbanetilbudet ikke blitt merkbart bedre, mener Riksrevisjonen.  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpixVis mer

Ny rapport: Milliardinvesteringer i jernbanen har ikke gitt særlig kortere reisetid

Trass i milliardinvesteringer har reisetiden med med tog blitt lite redusert. Riksrevisjonen peker på dårlig styring og planlegging.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Torsdag la Riksrevisjonen fram sin rapport om effektene av jernbaneinvesteringene.

- For at flere skal velge å reise med tog, er det viktig at jernbaneinvesteringene fører til et merkbart bedre reisetilbud så raskt som mulig, konstaterer riksrevisor Per-Kristian Foss.

De ti siste årene har bevilgningene til jernbanen økt fra om lag 1,4 til 10 milliarder kroner i året. Sju store prosjekter til over 20 milliarder kroner er ferdigstilt, og flere pågår.

Men investeringene har ikke fått folk over fra bil til tog. I stedet har antallet bilreiser økt mer enn tallet på togreiser, viser Riksrevisjonens rapport.


(©NTB)