Ny rase-uro i Bradford

Natt til søndag ble den engelske byen Bradford igjen herjet av raseopptøyer. Seint i går kveld var det nye tilløp til bråk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nord-England herjes av raseuro og sammenstøt mellom nasjonalister på den ene sida, og asiater og antifascister på den andre. Lørdag kveld og natt til søndag ble byen Bradford arena for de verste opptøyene i Storbritannia på mange år. 120 politfolk ble skadd, og 36 personer pågrepet.

Roen senket seg over byen tidlige på søndag, men utpå dagen kom det til nye sammenstøt.

Angrep restaurant

Det var like etter klokka 21 i går kveld at uroen blusset opp igjen i Greengates-området i byen, melder CNN. Det startet igjen da et tredvetalls engelske ungdommer angrep en asiatisk restaurant og bensinstasjon med balltre og mursteiner.

Det var ifølge Ananova heldigvis ingen kunder tilstede i restauranten eller bensinstasjonen, men ungdommene forårsaket skader for flere tusen pund.

Den 20 år gamle daglige lederen av restauranten, Tayub Amjad, uttalte at angrepet mot restauranten varte i over ti minutter, og at han var svært redd. Amjad tror ikke angriperne var medlemmer av den høyreekstreme gruppa National Front, men at det var lokale ungutter som var på ferde, oppildnet av bråket dagen før.

Politifolk ble sendt til Greengates-området, hvor det bor flest hvite, assistert av et helikopter.

Til tross for angrepene mener West Yorkshire Police at det synes som om deres bønn om ro og orden var tatt til etterretning. De viser til at søndagens bråk ikke kan sammenlignes med opptøyene på lørdag, da de måtte leie inn 500 politifolk fra andre politidistrikt.

Les også: 120 politifolk skadd i raseopptøyer

UTBRENT: Bilene til denne BMW-forhandleren i Bradford ble påtent og utbrent, under lørdagens voldsomme opptøyer.<br>Foto: SCANPIX/REUTERS<BR>