Ny reform skal ta seg av eldrebølgen

Regjeringens nye kvalitetsreform for eldre legges fram i dag. Sveinung Stensland (H) vil satse på de pårørende som ressurspersoner.

REFORM: Sveinung Stensland sitter i Helse- og omsorgskomiteeen for Høyre. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
REFORM: Sveinung Stensland sitter i Helse- og omsorgskomiteeen for Høyre. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): - Det jeg er mest opptatt av er pårørendearbeid. Tre av fire pårørende sier at situasjonen går ut over deres egen helse, og mange har fravær fra jobb fordi de er pårørende, sier Stensland. Han fortsetter:

- Hvis ikke vi klarer å håndtere de utfordringene eldreomsorgen står ovenfor, så kommer vi til å slite ut en hel generasjon med pårørende. Vi må anerkjenne de pårørende som en ressurs. Mange pårørende føler seg litt som sand i maskineriet.

Torsdag morgen presenterer eldre- og folkehelseminister Åse Michaelsen den nye reformen på Helsekonferansen. Partilederne for de tre regjeringspartiene vil også være til stede. Neste uke skal stortingsmeldingen Leve hele livet, hvor reformen beskrives, legges fram.

Stensland understreker at den nye reformen handler om innholdet i tjenestene.

- Det blir gjerne litt for lite oppmerksomhet på hva slags liv en skal leve. Derfor har vi kalt reformen Leve hele livet.

Høyre-satsning

I forbindelse med reformen har Høyres stortingsgruppe jobbet fram åtte punkter som er spesielt viktige for partiet å få gjennomført. I tillegg til pårørende, handler det om mat på sykehjemmene, aktivitetstilbud, og at flere eldre skal stå lengre i arbeidslivet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer