Ny regjeringsrokade i Danmark

Den danske regjeringen mister ett av sine mest profilerte medlemmer når økonomi- og innenriksminister Margrethe Vestager reiser til Brussel som EU-kommissær.

MISTER MINISTER: Økonomi- og innenriksminister, Margrethe Vestager (i midten) forsvinner ut av den danske regjeringen ledet av statsminister Helle Thorning-Schmidt (t.h.) Foto: AFP PHOTO/ Keld Navntoft/Scanpix
MISTER MINISTER: Økonomi- og innenriksminister, Margrethe Vestager (i midten) forsvinner ut av den danske regjeringen ledet av statsminister Helle Thorning-Schmidt (t.h.) Foto: AFP PHOTO/ Keld Navntoft/ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Min prioritet har vært å sikre en tung politisk post til Danmark, sier statsminister Helle Thorning-Schmidt og mener det måtte en tungvekter som Vestager til for å sikre danske interesser i den nye EU-kommisjonen.

Thorning-Schmidt har måttet gjøre flere regjeringsrokader tidligere, og regjeringen sliter med oppslutningen. Den nye endringer blir klar i uken som kommer, og spørsmålet er hvordan tapet av den profilerte visestatsministeren Vestager vil spille inn på valget neste år.

Den nye EU-kommisjonens president Jean-Claude Juncker har foreløpig ikke gjort det klart hvordan han kommer til å fordele postene blant de 28 EU-landene. Vestagers nye ansvarsområde er dermed ikke avklart ennå.

(NTB)