Ny rekord for Dagbladet.no

Rekordveksten for Dagbladet.no fortsetter. I november hadde Dagbladet.no nær 1,6 millioner besøkende.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagbladet.no og VG Nett er Norges to klart største nettaviser. Men mens VG Nett gikk tilbake 1 prosent i forrige måned, økte Dagbladet.no med 5 prosent til 1,556 millioner unike besøkende i følge Norsk Gallups Web Measure for november .

Utviklingen fortsetter i desember. Sist uke satt Dagbladet.no nye rekorder hver eneste dag. Økningen fra tilsvarende dager i fjor er på mellom 50 og 60%.

- Den sterke veksten kom etter at Dagbladet.no fikk ny åpningssida. På den siden har vi plassert et eget skrivebord allerede i første skjermbilde, og det er et unikt grep som virker. Leserne ser ut til og trives med en nettavis som enkelt gir deg sjansen både til å søke på nett og lese e-post, sier redaktør Esten O. Sæther.

- Samtidig med veksten i nyhetslesningen, er Dagbladet.no blitt ekstra populært for sitt gode underholdningstilbud. Gjennom bruken av 123 Spill får alle de nye leserne det beste av gratis lek på data. Det er bra for en avis å kunne gi både nyheter, nytte og moro fra samme plattform. På den måten oppfyller vi flere av lesernes medieønsker på samme sted , mener Sæther.

På oversikten fra Web Measure har Aftenposten størst framgang av de andre avisene og distanserer konkurrenten Nettavisen, som mister lesere. Det betyr at de tradisjonelle avishusene definitivt har overtatt nettmarkedet. TV-selskapene NRK og TV2 ligger langt bak med henholdsvis 789 000 og 524 000 lesere.

Bortsett fra Oslo-avisa Aftenposten, er nettet dominert av nasjonale aktører. Bergens Tidende er på tross av en stor tilbakegang i november fortsatt størst blant regionalavisene, men har bare 343 000 lesere.