Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ny rekord for ja-siden

Aldri før har så mange nordmenn villet inn i EU. 49,6 prosent av velgerne sier nå «ja». Samtidig tar nei-siden for seg av tvilerne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

49,6 prosent av velgerne sier nå ja til EU på Nationens EU-barometer. Det er framgang på 0,5 prosentpoeng og ny rekord for ja-siden på disse målingene.

36,4 prosent sier nei til EU, en vekst for nei-siden på 2,5 prosentpoeng siden januar. 14 prosent av de spurte vet ikke hva de skal stemme.

Tre av ti SV-velgere sier ja til EU, men 53 prosent av partiets velgere holder på nei-standpunktet. I Frp er det imidlertid et lite flertall for EU. Rundt en tredel av Frp-velgerene sier nei. KrFs velgere gir imidlertid et klart signal til statsminister Kjell Magne Bondevik (KrF): 78 prosent av hans velgere sier nå nei til EU, bare 18 prosent sier ja.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling