Ny rekord i julehandel

Denne helga har vi dratt kortet 10,2 millioner ganger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Denne helga har nordmenn foretatt 10,2 millioner kjøp med kort. Det er ny rekord.

Den forrige helgerekorden var 9,4 millioner transaksjoner. Handelen søndag var 8 prosent over tilsvarende søndag i fjor, opplyser Bankenes Betalingssentral (BBS) til aftenbladet.no.

Både fredag og lørdag var det over 4 millioner korttransaksjoner. Bare én dag tidligere har det vært over 4 millioner. Det var 22. desember i fjor.

Mellom klokka 14 og 15 lørdag ble kortene dratt gjennom betalingsterminalene 720.000 ganger. Aldri før har det vært handlet så mye på én time. Søndag ettermiddag var det 360.000 transaksjoner i timen.

Kommunikasjonsdirektør Stein-Arne Tjore i BBS tror ikke rekorden blir stående lenge.

- Jeg tror helgens rekord kan bli slått allerede førstkommende helg, sier Tjore til aftenbladet.no. Han forteller at 22. desember var den største handledagen i fjor. Da handler folk mye julemat. Dessuten er det mange menn som handler i siste liten.

- Vi ser en stor omsetning hos gullsmeder de siste dagene før jul, sier kommunikasjonsdirektøren.

Han understreker at tallene ikke sier noe eksakt om hvor mye som er omsatt. Men fram til november i år var snittet for transaksjonen 400 kroner. Snittet for transaksjonen i desember er erfaringsmessig noe høyere enn årssnittet.

REKORDHANDEL: Denne helga har nordmenn slått alle rekorder med sin korthandel. Neste helg blir det ny rekord, mener  Stein-Arne Tjore i BBS. Foto: OLE C. H. THOMASSEN
REKORDHANDEL: Denne helga har nordmenn slått alle rekorder med sin korthandel. Neste helg blir det ny rekord, mener Stein-Arne Tjore i BBS. Foto: OLE C. H. THOMASSEN Vis mer

(NTB)