OPP OG OPP:  Oslo Børs nådde en ny topp i dag, og ser ut til å avslutte året på et nytt rekordnivå. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
OPP OG OPP: Oslo Børs nådde en ny topp i dag, og ser ut til å avslutte året på et nytt rekordnivå. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpixVis mer

Ny rekord på Oslo Børs

Opp 23,8 prosent i år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo Børs steg med 1 prosent fredag og satte ny rekord og endte på 549,70 poeng. Det gir en økning den siste uken på 3,4 prosent og hittil i år på hele 23,8 prosent.

Mest omsatt var Statoil-aksjen, som steg 0,8 prosent. Seadrill, Norsk Hydro, og Telenor hadde også høy omsetning og økte med henholdsvis 2,9, 1,5 og 0,3 prosent.

De amerikanske flyselskapene American Airlines, Delta, United og US Airways støtter den amerikanske pilotforeningen i kravet om å nekte Norwegian å fly i USA på EU-lisens, og aksjen falt 0,7 prosent fredag.

Photocure sier i en børsmelding fredag at de ikke får innvilget en såkalt fast track-søknad for legemiddelet Cevira av amerikanske helsemyndigheter (FDA). Aksjekursen stupte 17,2 prosent.

Frontline steg med hele 9,5 prosent gjennom dagen og hadde følge av TGS-Nopec 5,5 prosent, PGS 3 prosent og Dolphin 5,1 prosent.

Øvrige Europa-børser steg også fredag, og i London gikk FTSE 100-indeksen opp 0,6 prosent, mens DAX-en i Frankfurt gikk opp 0,7 prosent. Oppgang ble det også i Paris der CAC 40 økte med 1,1 prosent.

Et fat nordsjøolje ble fredag omsatt for 112,69 dollar fatet. Amerikansk lettolje gikk for 100,51 dollar. (©NTB)