Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ny rekordmåling for Ap

Snart dobbelt så store som Høyre.

KLATRER VIDERE: Jonas Gahr Støre og Helle Thorning-Schmidt (Danmarks statsminister).
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
KLATRER VIDERE: Jonas Gahr Støre og Helle Thorning-Schmidt (Danmarks statsminister). Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arbeiderpartiet får 41 prosents oppslutning på Vårt Lands partibarometer for november. Det er ny rekord for partiet på denne målingen, og Ap er snart dobbelt så stort som Høyre.

Ap går fram med 3,4 prosentpoeng på denne målingen og er alene større enn regjeringen og støttepartiene til sammen. Ettersom SV så vidt krabber seg over sperregrensen, betyr dette at det ville være et solid rødgrønt flertall på Stortinget hvis dette hadde vært valgresultatet. Faktisk mangler Ap bare 10 representanter på å få flertall alene.

SV går fram med 0,3 prosentpoeng og ender på 4 prosent, mens Sp får 5,4 prosent, fram like mye som SV.

Høyre faller med 2,5 prosentpoeng til en oppslutning på 22,2 prosent, mens regjeringskollega Frp går tilbake med 1,9 prosentpoeng til 11,3 prosents oppslutning - 5 prosent mindre enn ved valget i fjor.

Kristelig Folkeparti opplever trolig en effekt av innsatsen for å endre statsbudsjettet og går fram med 1,4 prosentpoeng til 6,3 prosent. Venstre, som også var fornøyd med hva de oppnådde i budsjettforhandlingene, ryker under sperregrensen på denne målingen. Partiet får bare 3,7 prosents oppslutning - en tilbakegang på 1,1 prosent.

Miljøpartiet De Grønne går fram med forsiktige 0,2 prosentpoeng. Det er likevel nok til å havne over sperregrensen, da partiet får 4,1 prosents oppslutning.

Rødt får 1 prosents oppslutning (-0.3), og andre partier får til sammen 1,1 prosent (+0,1).

Med dette som valgresultat ville mandatfordelingen sett slikt ut: Ap 75, Høyre 38, Frp 20, KrF 11, Sp 9, SV 7, MDG 7 og Venstre 2.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media