Ny rekordmåling for Frp

Nær 32 prosent på ny måling. Arbeiderpartiet stuper.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no: En meningsmåling Opinion har gjort for Bergens Tidende bekrefter den voldsomme økningen i Fremskrittspartiets oppslutning den siste tiden.

I målingen, som er gjort blant 998 nordmenn i begynnelsen av mars, svarer 31,8 prosent at de ville stemt på Frp dersom det var stortingsvalg i morgen.

Målingen bekrefter tendensen fra februar, da flere meningsmålinger viste kraftig fremgang for Frp, og tilbakegang for regjeringspartiene Ap og SV.

Frp er ifølge målingen Norges klart største parti.

- Sterk oppmuntring

- Slutt å tulle, sier Siv Jensen til BT når hun blir bedt om å kommentere målingen.

Den påtroppende Frp-lederen mener tallene må tas med en klype salt.

- Den største faren er at vi lener oss tilbake og hviler på laurbærene, sier hun.

Meningsmålingen viser dessuten at Frp-velgerene er svært lojale: Hele 92, 7 prosent av dem som stemte på partiet ved sistte stortingsvalg vil gjøre det igjen.

Muhammed-tegninger

Mange kommentatorer har pekt på at partiet har utnyttet bråket omkring Muhammed-tegningene effektivt.

- Fra å være et «fremmedfiendtlig parti» benyttet Frp denne gangen situasjonen til å være en «forsvarer av vestlige verdier». Og det appellerer til flere enn dem som velger Frp på grunn av sin fremmedfrykt, skrev Dagbladet på lederplass i februar.

- Siv Jensen har gjort en utmerket jobb hittil. Det er lagt merke til at hun vil bruke oljepenger til å få «full fart på Norge», sier valgforsker Frank Aarebrot til BT.

Ap tilbake

På Opinions måling for mars går Ap tilbake og ender på 28,7 prosent, Høyre får 14,4, SV får 7,3, Sp 4,5, Krf 6,2 og Venstre 4,6 prosent.

NORGES KLART STØRSTE PARTI: Frp går fram 4,4 prosent til 31,8 prosent på Opinions meningsmåling for Bergens Tidende.
SLITER: Ap går tilbake på målingen.