Ny rensing av CO2

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Aftenposten kunne søndag fortelle den gledelige nyheten om at norske forskere har funnet en metode for CO2-rensing som kan revolusjonere kampen mot klimaendringer. Det handler om å fjerne klimagassen fra gass, olje og kull før forbrenningen, og det betyr at gass- og kullkraftverk kan gjøres CO2-frie uten at det må investeres i kostbare rensesystemer. Å fange CO2 etter forbrenning er så dyrt og komplisert at store gass- og kullkraftverk trolig ikke vil finne det lønnsomt nok å gjøre det. Derfor er de norske forskernes arbeid med den nye prosessen svært viktig.

Forskerne ved Universitetet i Oslo og NTNU i Trondheim har et stykke vei å gå i det videre arbeidet før det kan brukes i storskala på et kraftverk, men de regner med å prøve det ut i et mindre pilotanlegg om tre til fem år. Med nok penger og flinke forskere kan Norge posisjonere seg som en synlig klimanasjon. Utfordringen går rett til regjeringen som må sørge for at det ikke står på penger for å videreutvikle og gjennomføre den viktige forskningen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer