Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ny rettighetslov stanser Google nyheter i Spania

Google har besluttet å stenge sin søketjeneste for nyheter i Spania, på grunn av en ny lov.

STANSER: Hovedekvarteret til selskapet Google i California i USA. Nå nedlegger selskapet søkertjenesten for nyheter i Spania på grunn av en ny lov om opphavsrett. Foto: AP / Scanpix / Marcio Jose Sanchez
STANSER: Hovedekvarteret til selskapet Google i California i USA. Nå nedlegger selskapet søkertjenesten for nyheter i Spania på grunn av en ny lov om opphavsrett. Foto: AP / Scanpix / Marcio Jose Sanchez Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den nye loven lar aviser kreve penger fra søketjenester som bruker deres innhold. Google stenger tjenesten tirsdag. I tillegg fjernes spanske aviser og andre utgivere fra søkeresultatene i tjenesten, noen uker før den nye loven trer i kraft ved nyttår.

- Det nye regelverket krever at avisene tar betalt for selv de minste utdrag av deres innhold, enten de vil ta betalt eller ikke, heter det i en uttalelse fra Google.

Motstanderne av loven har døpt den for «Google-skatten».

Forlag og aviser i flere europeiske land har ønsket seg en lov som lar dem kreve penger fra nettjenester som samler og gjengir innhold fra deres nyheter. I flere land har Google svart med å be utgiverne om å fraskrive seg denne muligheten. Loven i Spania fastholder imidlertid at denne retten er umistelig.

(NTB-Reuters)

Lik Dagbladet på Facebook