I RETTEN IGJEN: Norske Stein Dokset skal igjen i retten, tiltalt for å ha drept og gjemt ekskjæresten. Foto: AP / NTB Scanpix
I RETTEN IGJEN: Norske Stein Dokset skal igjen i retten, tiltalt for å ha drept og gjemt ekskjæresten. Foto: AP / NTB ScanpixVis mer

Ny rettsrunde for drapstiltalt nordmann i Thailand

Tiltalt for å ha drept og gjemt ekskjæresten i en søppelcontainer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fredag er det ny rettsrunde for nordmannen Stein Dokset som er tiltalt for å ha drept sin samboer i Thailand i 2009. Det er uklart om 51-åringens vitner denne gangen dukker opp i rettslokalet i Phuket.

- Vi håper rettssaken starter. Problemet er at det har gått så lang tid siden saksbehandlingen startet, så i dag er det oppstart for Doksets vitner. Hittil har bare påtalemyndighetens vitner blitt avhørt, sier ambassaderåd Brita Magnusson ved Den norske ambassaden i Thailand til NTB.

- Søppeldunk med levninger Det er satt av kun én dag til rettsmøtet. Saken var oppe i retten i Phuket 26. februar i år, men ble da utsatt til fredag 13. juni.

Nordmannen har bodd i Phuket i en årrekke og er tiltalt for å ha drept sin tidligere 33 år gamle kjæreste, Rungnapa «June» Rachsombat i juni 2009.

31 måneder seinere, den 28. februar i 2012 stormet en større politistyrke villaen i Kata i Phuket der de fant søppeldunken med levningene etter samboeren innelåst i et av villaens mange bad.

Siden da har liermannen (51) sittet arrestert.

- Det er ingenting som blir avgjort i dag. Det er bare satt av denne ene dagen til rettsavhør. Neste skritt er at det blir satt opp nye rettsavhør med jevne mellomrom etter at Doksets vitner er avhørt, sier Magnusson.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hun forteller at det settes opp rettsmøter to-tre ganger i halvåret, og at neste rettsmøte trolig ikke blir før i august eller september.

- Først når alle Doksets vitner er avhørt, vil det bli en avgjørelse i saken, sier Magnusson.

- Uhell Da Dokset ble pågrepet av det thailandske føderale politiet i 2012, forklarte han at June hadde omkommet ved et uhell, under et basketak der hun slo hodet i veggen og falt ned trappa. Så fikk han panikk og plasserte liket i søppelcontaineren - som flere ganger ble flyttet fra rom til rom i huset, til den endte opp på et bad i kjelleren.

Nordmannen sier seg imidlertid uskyldig på alle tiltalepunkter. På hovedforhandlingens første dag meddelte han til Dagbladet at han forventer å fire eller fem års fengsel.

Samme dag kom det i retten fram at nordmannen tilbyr Junes familie et millionbeløp for at de skal frafalle anklagene mot ham. Den avdøde ekskjærestens bror Nirut Rittikul sa han vurderer tilbudet - men det er høyst uklart om en eventuell aksept vil ha noe å si for den pågående rettsprosessen.

- Jeg er svært sint på ham, og håper han aldri slipper ut igjen, sa han til Dagbladet før rettssaken begynte.

(NTB/Dagbladet)