Ny rettsrunde for drapstiltalt nordmann i Thailand

Tiltalt for å ha drept og gjemt ekskjæresten i en søppelcontainer.

I RETTEN IGJEN: Norske Stein Dokset skal igjen i retten, tiltalt for å ha drept og gjemt ekskjæresten. Foto: AP / NTB Scanpix
I RETTEN IGJEN: Norske Stein Dokset skal igjen i retten, tiltalt for å ha drept og gjemt ekskjæresten. Foto: AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Fredag er det ny rettsrunde for nordmannen Stein Dokset som er tiltalt for å ha drept sin samboer i Thailand i 2009. Det er uklart om 51-åringens vitner denne gangen dukker opp i rettslokalet i Phuket.

- Vi håper rettssaken starter. Problemet er at det har gått så lang tid siden saksbehandlingen startet, så i dag er det oppstart for Doksets vitner. Hittil har bare påtalemyndighetens vitner blitt avhørt, sier ambassaderåd Brita Magnusson ved Den norske ambassaden i Thailand til NTB.

- Søppeldunk med levninger Det er satt av kun én dag til rettsmøtet. Saken var oppe i retten i Phuket 26. februar i år, men ble da utsatt til fredag 13. juni.

Nordmannen har bodd i Phuket i en årrekke og er tiltalt for å ha drept sin tidligere 33 år gamle kjæreste, Rungnapa «June» Rachsombat i juni 2009.

31 måneder seinere, den 28. februar i 2012 stormet en større politistyrke villaen i Kata i Phuket der de fant søppeldunken med levningene etter samboeren innelåst i et av villaens mange bad.

Siden da har liermannen (51) sittet arrestert.

- Det er ingenting som blir avgjort i dag. Det er bare satt av denne ene dagen til rettsavhør. Neste skritt er at det blir satt opp nye rettsavhør med jevne mellomrom etter at Doksets vitner er avhørt, sier Magnusson.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer