Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ny rettsrunde for Pål Enger

41 punkter med «småtteri og simple tyverier».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Tirsdag møter kjendisskurken Pål Enger på nytt i Oslo tingrett. Tilsammen er det nærmere 41 punkter på tiltalelisten.

Det groveste punktet er tobakktyveri til en samlet verdi av 27.000 kroner. Men Skrik-tyven er også tiltalt for å ha kjørt av gårde med en politibetjent hengende på slep.

«Noe småtteri og simple tyverier»

Alle forholdene skal ha skjedd i løpet av et drøyt halvår i 2007. I et intervju med fagbladet Journalisten omtaler han tiltalen som «noe småtteri og simple tyverier».

Gjentatte ganger skal han ifølge politiet ha kjørt uten gyldig førerkort, mens et annet punkt på den lange lista er at han i september 2007 kjørte bil «uten å tilpasse hastigheten etter forholdene slik at bilen gjorde små hopp i lyskryssene».

Skal ha stjålet Skrik

Enger ble tiltalt for tyveriet sammen med tre andre. Han var den eneste som ble dømt, men bare for heleri. Han har aldri erkjent tyveriet.

Siden den gang har han rømt flere ganger fra fengsel mens han har vært på fremstilling.

Tatt med parykk

MØTER I RETTEN: Kunsttyven Pål Enger. Arkivfoto: Erling Hægeland/Dagbladet
MØTER I RETTEN: Kunsttyven Pål Enger. Arkivfoto: Erling Hægeland/Dagbladet Vis mer

I 1999 ble han pågrepet iført langt lyst hår og mørke solbriller på Moss stasjon. Da hadde han stukket av fra medfanger og fengselsbetjenter under en utflukt til Gardermoen noen dager før.

Den foreløpig siste lufteturen tok han i november i fjor. Da rømte han under en framstilling fordi han ikke ville feire jul uten sin kjære.

- Jeg elsker henne, og orket ikke tenke på en jul på ei celle uten kjæresten min. Nå skal jeg nyte livet og kjærligheten med henne jeg elsker, sa Pål Enger til Dagbladet.no den gang.

Da spaserte han bare rett fra sykehussengen på Lovisenberg Diakonale Sykehus og ut i det fri. Men friheten ble kortvarig for kunsttyven og den tidligere fotballspilleren. Dagen etter ble han tatt og da bar det strake veien tilbake til fengselet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media