Ny rettssak for Hamre og Kjensli

Atle Hamre og advokat Morten Kjensli må igjen møte i retten. Eks-reder Thor Christensen krever dem for 1,2 millioner kroner pluss renter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den tidligere skipsrederen Thor Christensen mener at Atle Hamre og hans advokat Morten Kjensli har gjort seg skyldig i henholdsvis bedrageri og underslag ved ikke å ha betalt tilbake 1,2 millioner kroner av Christensens penger. Pengene skal ha blitt levert kontant på Kjenslis kontor i 1991. Hamre skal ha sagt til Christensen at pengene skulle brukes til å betale Tollvesenet moms for hester som han hadde kjøpt for Christensen i USA.

Sandefjord byrett har nå avsagt kjennelse om at den sivile erstatningssaken skal fremmes for Sandefjord byrett. Hovedforhandling starter trolig til høsten.

Hamre og Kjensli har kategorisk benektet at de har mottatt og beholdt 1,2 millioner kroner av Thor Christensens penger. De hevder begge at episoden aldri har funnet sted.

- Grunnløst

- Anførslene som er rettet mot advokat Kjensli i denne saken er totalt grunnløse, sier Kjenslis prosessfullmektig, advokat Kim Gerdts til NTB.

- Vi har lagt fram flybilletter og regninger for hotellopphold som dokumenterer at Kjensli sto som forsvarer i en rettssak i lagmannsretten i Kristiansand på det tidspunktet da Christensen hevder Kjensli fikk pengene i Oslo, sier Gerdts.

Atle Hamre har ennå ikke kommentert realitetene i saken. Sandefjord byrett har gitt ham frist til 2. mars med å komme med sin versjon av det som er skjedd. Lar han være, risikerer han å få en uteblivelsesdom mot seg.

Ingen kvittering

Thor Christensens prosessfullmektig, advokat Sverre Holm, sier til NTB at han vil kunne føre bevis for at beløpet på 1,2 millioner kroner ble tatt ut av bank og levert kontant på advokat Kjenslis kontor.

En tidligere gårdsbestyrer på Thor Christensens gård i Sandefjord har i en detaljert rapport forklart at han sammen med Atle Hamre 14. oktober 1991 overleverte 1 250 000 kroner i kontanter på Kjenslis kontor. Kjensli skulle ta vare på pengene til dagen etter for å levere dem til Tollvesenet i Oslo. Gårdsbestyreren ville ikke gå fra kontoret før han fikk en kvittering, men Atle Hamre skal ha forsikret ham om at han skulle få en kvittering så snart pengene var overlevert til tollmyndighetene dagen etter.

- Christensen har aldri har sett en kvittering på at pengene ble betalt til Tollvesenet. Vi mener at Christensen ble forledet til å stille pengene til disposisjon som et a konto-lån, sier Holm.

Det går mot en tøff høst for Atle Hamre. I tillegg til erstatningssaken som han nå har fått i fanget, må han også møte opp i Agder lagmannsrett. Travkusken har nemlig anket dommen fra desember i fjor hvor han ble dømt til fem års fengsel for utpressing mot eks-rederen Thor Christensen. Han ble også dømt til å betale Christensen 18,6 millioner kroner i erstatning. Saken kommer opp til ny behandling i lagmannsretten 20. august.

(NTB)

NY RETTSRUNDE: Atle Hamre (t.v.) og hans advokat Morten Kjensli må møte i retten igjen. Foto: SCANPIX