Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ny rettssak for pedofildømt

Den norske tobarnsfaren som er dømt for pedofili mot en mindreårig gutt på Sri Lanka, får nå saken sin opp for retten på nytt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er en appellrett i Colombo som har bestemt at saken mot den 51 år gamle mannen skal opp på nytt, skriver Rogalands Avis. Når saken kommer opp for retten er uklart. Den forrige rettssaken mot mannen ble utsatt flere ganger.

Den 51 år gamle nordmannen ble i fjor dømt til 14 års fengsel for å ha forgrepet seg mot en 15 år gammel gutt. Nordmannen, som kommer fra Rogaland, har hele tiden nektet straffskyld.

Utenriksdepartementet har hjulpet mannen så godt som mulig i fengselet på Sri Lanka. Blant annet har de sørget for at 51-åringen har fått enklere soningsforhold. Likevel er disse forholdene svært kummerlige.

Mannens familie i Norge er glad for at 51-åringen får en ny sjanse til å bevise sin uskyld.

- Familien er lettet, men de lever fremdeles i spenning, sier advokat Arvid Sjødin til NTB. Han representerer mannens familie i Norge.

(Dagbladet.no)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media