Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ny roman om Elling Ambjørnsen i farta igjen

HAMBURG (Dagbladet): - Elling har landet igjen. Nå bor han i trygdebolig i Kirkeveien i Oslo. Romanen ble levert til forlaget i forrige uke - og er allerede antatt som månedens bok på Bokklubben Nye Bøker, avslører en glad og lettet Ingvar Ambjørnsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han har virkelig slitt for å komme i havn med tredje bind om einstøingen Elling.

«Brødre i blodet» er tittelen på Ambjørnsens nye roman. Hovedpersonen Elling ble alene i det første boka. Han hadde tilbrakt hele livet sammen med moren, som døde.

- Egentlig hadde jeg tenkt å bruke ham som psykopat i en thriller, men han ble levende og tok over handlingen sjøl, sier Ambjørnsen. I den andre boka havnet Elling på institusjonen Brøynes. Nå har han fått trygdebolig i Kirkeveien og bor der sammen med Kjell Bjarne, som han møtte på Brøynes. De to prøver å holde styr på hverdagen og bylivet sammen.

Har gått tungt

- Jeg er virkelig happy over å være kommet i land, for arbeidet denne gangen har gått tungt i perioder. Manuset som gikk av sted til Oslo krevde en del finpuss, og det arbeidet er jeg i gang med nå. Cappelen er ute med produktet hos bokhandlerne den 1. oktober. Samme måned - som er den beste i året - blir den hovedbok i Bokklubben Nye Bøker. Da den forrige ble presentert der, førte det til et ekstra salg på 35 000 eksemplarer, forteller Ambjørnsen.

Elling viktig

Etter 15 år som forfatter på heltid, 12 av dem i Hamburg, er han ikke helt sikker, men tror at dette blir hans 26. bok.

- Bekjentskapet med Elling har vært viktig for meg selv. Etter bajasbøker som «Hvite niggere» måtte jeg videre. Heldigvis gikk det bra, leserne fulgte med over i en ny sjanger. Og Pelle og Proffen? Etter at jeg sendte dem på sommerferie i fjor ved disse tider, har jeg ikke sett noe til dem - og heller ikke savnet dem. Men jeg vil ikke gå ut og avsi en dødsdom over dem, det har jeg gjort for mange ganger allerede. I det samme øyeblikket jeg har et plott, kan jeg bare skrive det ut.

Pengeinnsamling

- Etter at jeg har renskrevet «Brødre i blodet» skal jeg kaste meg over innsamlingen av penger til norsk forsvarer for Souhaila Andrawes. Selv om det begynner å komme inn en del på kontoen, har jeg ikke hatt tid til å gjøre nok. Men det blir det mulighet for nå, sier Ambjørnsen.