Ny rumensk mann (36) siktet for drapet i Telemark

Magne Sigmund Hanssen ble funnet drept i mai.

SØKTE I ELVA: Politiet og Røde Kors søkte etter 64-åringen i elva syd for Menstadbrua. Foto: Inge Fjelddalen / TA / NTB scanpix
SØKTE I ELVA: Politiet og Røde Kors søkte etter 64-åringen i elva syd for Menstadbrua. Foto: Inge Fjelddalen / TA / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet har siktet ytterligere en rumensk mann (36) for drapet på misjonæren Magne Sigmund Hanssen i Porsgrunn i mai. Fra før er en annen rumener (30) siktet i saken.

36-åringen tok selv kontakt med politiet den 5. juni, opplyser politiet til NTB. I avhør har han erkjent at han deltok i drapet.

Mannen vil bli framstilt for varetektsfengsling i dag. Politiet har bedt om brev- og besøksforbud i fire uker.

Dumpet i elva Politiet i Telemark siktet 21 mai en 30 år gammel rumensk mann for drap, etter at han meldte seg og sa han hadde drept mannen som eide huset han bodde i.

Politiet opplyste 22. mai at den drepte var 64 år gamle Magne Sigmund Hanssen.

Den 30 år gamle rumenske statsborgeren som først ble siktet i saken var leieboer hos Hanssen. Han sa at han hadde dumpet liket av 64-åringen i elva. Han ble funnet i Gunneklevfjorden 24. mai.

Har fortalt om motiv Magne Sigmund Hanssen ble meldt formelt meldt savnet i slutten av april etter at familien tok kontakt med politiet og sa de var bekymret fordi de savnet ham.

30-åringen som først ble siktet i saken har gitt politiet en forklaring på hvorfor han drepte 64-åringen, men politiet har så langt ikke ønsket å kommentere drapsmotivet. Den drapssiktede rumeneren skal være fetteren til den drepte Magne Sigmund Hanssens fraseparerte kone.

Dagbladet kommer tiblake med mer.