Ny runde for Bhatti i Høyesterett

Strid om romavlytting i sivilt krav.

BYTTET UT LUSEKOFTA I HØYESTERETT: Da Arfan Q. Bhatti møtte i Høyesterett forrige uke hadde han byttet ut den velkjente lusekofta med dress. Foto: Heiko Junge / SCANPIX
BYTTET UT LUSEKOFTA I HØYESTERETT: Da Arfan Q. Bhatti møtte i Høyesterett forrige uke hadde han byttet ut den velkjente lusekofta med dress. Foto: Heiko Junge / SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Arfan Q. Bhatti må forberede seg på  et nytt møte i Høyesterett. Det er ikke mer enn en drøy uke siden Bhatti byttet ut lusekofta med dress og stilte i Høyesterett.

Høyesterett aksepterte å behandle Bhattis anke over manglende grunngivelse for at juryen i lagmannsretten mente han var skyldig i et drapsforsøk han tidligere var blitt frikjent for.
- Bhatti ble frifunnet med begrunnelse i tingretten, senere domfelt uten begrunnelse i lagmannsretten, sa advokat John Christian Elden som forsvarer Bhatti til NTB den gang.

Denne gangen gjelder det en tvist om et sivilt erstatningkrav hvor det er brukt bevismateriale fra kommunikasjonskontroll i form av rom- og telefonavlytting.

Bhatti ble dømt til å betale 118 361 kroner til If Skadeforsikring og 6 000 kroner i erstatning til en person som fikk bilen sin beskutt.Dette ble anket til lagmannsretten og nå skal saken opp i Høyesterett.
- Det er meget gledelig at Høyesterett tar opp det prinsipielle spørsmålet om romavlytting kan brukes som bevis i en sivil sak, sier Elden til Dagbladet.