Ny runde for Bush og Kerry

I natt barker de sammen igjen i TV-debatt. George W. Bush og John Kerry. Med Kerry på offensiven etter enda en god meningsmåling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ST. LOUIS, MISSOURI (Dagbladet): Etter duellen i Miami slo samtlige kommentatorer og meningsmålinger fast at Bush tapte den første av de tre presidentdebattene. I kveld braker de to sammen igjen.

I går kveld kom den hittil siste i en serie målinger som bekrefter at Kerry hatt tatt kommandoen. I en måling for nyhetsbyrået AP er Kerry i tet med 50 prosent mot 46 prosent for Bush.

Målingen viser imidlertid at de to nå truer hverandre i antatt sikre stater.

Kveldens møte er ventet å bli langt hardere enn duellen i Florida, som var en debatt bare mellom Kerry og Bush om utenrikspolitikk.

Såkalte vanlige folk er håndplukket til å sitte i salen under kveldens presidentdebatt, og det er meningen at de skal kunne stille spørsmål til kandidatene. I tillegg skal de to kandidatene diskutere med hverandre.

I utgangspunktet skal debatten skal handle om alle temaer, fra innenrikspolitikk - arbeidsplasser, helsevesen og skole og utdanning til terror, sikkerhet og krigen i Irak.

Det er ventet at Irak og terror likevel kommer til å dominere møtet, etter at rapporten fra USAs egne våpeninspektører ble lagt fram onsdag. Der fastslår Iraq Survey Group at Saddam Hussein ikke var noen trussel mot omverdenen da USA angrep og okkuperte Irak i fjor. Onsdag i neste uke møtes Bush og Kerry for tredje og siste gang før valget 2. november.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer