Ny runde i retten for Hamre

Håper på frifinnelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den tidligere travkusken Atle Hamre ble i januar kjent skyldig i utpressing av investoren og hesteeieren Trond Willy Wilhelmsen. Nå får Hamre lov til å prøve saken på nytt. Det opplyser Hamres advokat John Christian Elden til Dagbladet.no. 

- Min klient er meget lettet over at lagmannsretten har besluttet å fremme saken til ankeforhandling, og har et berettiget håp om å bli frifunnet når saken kommer opp i oktober måned, sier Hamres forsvarer John Christian Elden til Dagbladet.no.

Fire års ubetinget

Hamre ble dømt til fire års ubetinget fengsel  Denne medtiltalte, «sjefstorpedoen fra Sandefjord», fikk selv ett års fengsel.

Den profilerte travkusken og hestehandleren ble pågrepet i utpressingssaken i Kristiansand ni måneder etter at han hadde sonet en dom på fem år for utpressing av skipsreder Thor Christensen i Sandefjord.

Seks dømte

Også de fem andre som var tiltalt i saken, ble kjent skyldige. En torpedo fra Sandefjord, som organiserte turen til Kristiansand og «arresterte» Trond Willy Wilhelmsen i en fordekt politiaksjon for å ta ut penger i banken og skrive under et gjeldsbrev, fikk ett års ubetinget fengsel.

Tre av de andre dømte fikk 11 måneders ubetinget fengsel. Femtemann ble dømt til samfunnsstraff.  Kristiansand tingrett har i dommen lagt vekt på at det var Atle Hamre som regisserte utpressingen av Trond Willy Wilhelmsen.

- KOMPLOTT:- Han mener seg utsatt for et komplott der hans navn er brukt av andre i en sak han ikke har noe med, sier John Christian Elden til Dagbladet.no. Foto: SCANPIX
- KOMPLOTT:- Han mener seg utsatt for et komplott der hans navn er brukt av andre i en sak han ikke har noe med, sier John Christian Elden til Dagbladet.no. Foto: SCANPIX Vis mer

Ifølge Elden mener Hamre at han har vært utsatt for et komplott i denne saken.

- Han mener seg utsatt for et komplott der hans navn er brukt av andre i en sak han ikke har noe med, sier Elden.