"VISION OF DISEASE": Nye passasjerer er på vei inn for å dra på cruise med «Vision of the seas» i Oslo torsdag, bare timer etter at hundrevis av syke passasjerer forlot skipet. Nå meldes det om nye sykdomstilfeller, halvveis i et ni dagers cruise rundt de britiske øyer. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET.
"VISION OF DISEASE": Nye passasjerer er på vei inn for å dra på cruise med «Vision of the seas» i Oslo torsdag, bare timer etter at hundrevis av syke passasjerer forlot skipet. Nå meldes det om nye sykdomstilfeller, halvveis i et ni dagers cruise rundt de britiske øyer. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET.Vis mer

Ny runde med diaré og oppkast på «Vision of the seas»

Tredje cruise på rad hvor passasjerer på dette skipet er blitt rammet av norovirus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): I løpet av de to siste ukene er minst 400 passasjerer på skipet «Vision of the seas» blitt syke av norovirus mens de har vært om bord. Til sammen er minst 100 passasjerer blitt lagt på isolat.

Nå har det skjedd igjen. I går kveld ble et uvisst antall passasjerer smittet av norovirus.

- Vi har dessverre oppdaget nye sykdomstilfeller. 40 personer er foreløpig blitt smittet, sier Ellen Stebekk, markedssjef i Royal Caribbean Cruise Lines (RCCL).

• Er du om bord, tips Dagbladet på mail 2400@db.no eller på telefon 24000003.

- Kraftig diaréLørdag 15. mai kom skipet inn til Oslo etter å ha vært på et nidagers-cruise rundt de britiske øyer. På denne turen ble 296 personer syke, ifølge tall fra rederiet med hovedkontor i Lilleaker i Oslo.

VASKET NED: - Det var mange hundre syke. I vårt reisefølge på seks ble alle dårlige. Men det verste var å se folk besvime i spisesalen (bildet), fortalte en kvinne til Dagbladet etter cruiset som ble avsluttet torsdag for halvannen uke siden. Båten ble vasket ned, men nå er passasjerer på båten syke igjen. Foto: RCCL
VASKET NED: - Det var mange hundre syke. I vårt reisefølge på seks ble alle dårlige. Men det verste var å se folk besvime i spisesalen (bildet), fortalte en kvinne til Dagbladet etter cruiset som ble avsluttet torsdag for halvannen uke siden. Båten ble vasket ned, men nå er passasjerer på båten syke igjen. Foto: RCCL Vis mer

Dagbladet har snakket med en mann fra Oslo som ble syk på denne turen.

- Jeg var uvel og kvalm i rundt 12 timer før jeg fikk kraftig oppkast og diaré. Den jeg dro med ble også syk. Vi ble også isolert i 24 timer på lugaren på grunn av sykdom. Etterpå var vi veldig slapp og sliten. Hele ferien ble spolert, sier han.

- Dårlig renholdMannen klager på renholdet både på lugarene og rundt på båtens fellesareal under turen.

- Da vi kom om bord, fant vi en epleskrott under stolen på lugaren. Og ettersom besetningen ikke ville støvsuge for å unngå å vrivle opp virussmitte, ble det ganske møkkete, forteller han.

- Det luktet oppkast og diaré i skipets korridorer, sier Oslo-mannen.

MISFORNØYD: Her er Asle Bang (57) om bord på det forrige cruiset til «Vision of the seas». Han ble ikke syk, men klager på informasjonen som ble gitt i forhold til sykdomsutbryddet. Hans ferie ble ikke som planlagt. Foto: Privat
MISFORNØYD: Her er Asle Bang (57) om bord på det forrige cruiset til «Vision of the seas». Han ble ikke syk, men klager på informasjonen som ble gitt i forhold til sykdomsutbryddet. Hans ferie ble ikke som planlagt. Foto: Privat Vis mer

Da dette cruiset var over, ble ekstra vaskepersonell flydd inn og skipet ble vasket grundig ned mens det nå til kai i Oslo. Samme dag dro «Vision of the seas» ut igjen med rundt 2000 passasjerer om bord. Denne gangen med kurs mot Amsterdam. Skipet er i Amsterdam i dag, og vil dra derfra i kveld. Torsdag morgen legger «Vision of the seas» igjen til kai i Oslo.

- Det er svært beklagelig at vi har fått tilfeller av noroviruset nok en gang. Vi trodde vi var kvitt det etter forrige runde, sier Stebekk til Dagbladet.

Hurtigruta MS Kong Harald er også rammet av norovirus. De siste seks ukene har rundt 100 passasjerer blitt smittet, opplyser Ragnar Norum, kommunikasjonssjef i Hurtigruten ASA.