Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ny runde med Schøyen og Blunck

Folkets dom er klar: Hege Schøyen er Norges morsomste kvinne. Og ett år og fire måneder etter siste forestilling med publikussuksessen «Bare gode venner», er Hege Schøyen og Øivind Blunck igjen i gang med et nytt samarbeidsprosjekt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det var veldig hyggelig og absolutt et kompliment, sier en overrasket og smigret Hege Schøyen. Etter 430 «Bare gode venner»-forestillinger tok hun seg et sabbatsår for å lade batteriene til en ny omgang med morsomme sprell med sin humor-partner Øivind Blunck.

Ikke morsom hjemme

En komiker kan ikke være morsom hele tiden. For Hege Schøyen er det viktig å finne balanse mellom jobben på scenen og privatpersonen. På fritiden leser hun heller seriøse bøker enn å følge med på komiserier, og på hjemmefronten er det mannen Arild Andersen som står for humoren.

- Da jeg fikk vite at jeg var kåret til Norges morsomste kvinne, var Arilds første reaksjon: Herregud, hvorfor spør de aldri meg, jeg ser det sure ansiktet hennes hver dag, ler Hege Schøyen.

Hun vil ennå ikke røpe noe om den kommende revyen, men til høsten er alt klappet og klart for nye runder med det populære tospannet Schøyen/Blunck.

- Øivind og jeg snakkes jevnlig, og er blitt noen ordentlige «skavlekjerringer». Men i den siste tiden har vi med vilje latt det gå lange perioder uten mye kontakt for å opparbeide ny giv. Nå gleder jeg meg stort til å komme i gang igjen, og spandere litt overskudd på publikum, sier hun.

Enkel «Stælken»

Hege Schøyen har aldri vært redd for å ta sjanser på scenen. Hun synes det er mye lettere å være «Stælken Gundersen» enn å spille pen og tiltrekkende.

- Lykken er å vrenge fram tenkelige og utenkelige sider ved seg selv uten å tenke på utfallet, sier Hege Schøyen. Men legger til at det er et paradoks at hun nesten ikke tør å lese høyt for gode venner, mens hun føler en enorm trygghet foran hundrevis av mennesker.

- Jeg har det alltid veldig gøy på scenen. Selv om jeg i utgangspunktet har en dårlig dag gir kommunikasjonen med publikum nytt påfyll av energi. Det er også utrolig viktig med godt samspill på scenen, vi som jobber med humor er veldig avhengige av hverandre for å få det til.

Og til høsten kan vi glede oss til å se Norges morsomste kvinne på scenen igjen - og det sammen med sammen med Norges nest morsomste mann...