Nå snur været:

Ny runde med snø

Etter noen dager med fint vær og høyere temperaturer, vil de kommende dagene by på både kjølig nordavind, lavere temperaturer - og snø.

VENDER TILBAKE: Slik så det ut på Disen i Oslo mandag i forrige uke. Lavere temperaturer kan by på nok en runde med snø flere steder. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
VENDER TILBAKE: Slik så det ut på Disen i Oslo mandag i forrige uke. Lavere temperaturer kan by på nok en runde med snø flere steder. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Meteorologisk institutt har sendt ut gult farevarsel for snø i Vestland, Møre og Romsdal og Trøndelag onsdag, men også i andre deler av landet kan det være fare på ferde.

- Lokalt ventes 5 til 15 centimeter, og i høyden enda mer, skriver meteorologene på Twitter.

Det er også sendt ut farevarsel for snø i fjellet i Sør-Norge fra tirsdag kveld.

FAREVARSEL: Vestland, Møre og Romsdal og Trøndelag får snø fra onsdag. Illustrasjon: Meteorologisk institutt.
FAREVARSEL: Vestland, Møre og Romsdal og Trøndelag får snø fra onsdag. Illustrasjon: Meteorologisk institutt. Vis mer

Temperaturer ned mot 0

Også østlendingene kan vente seg en ny runde med snø i lavlandet.

- Det kan nok komme snø ganske lavt på Østlandet også. Temperaturene skal ned til et par plussgrader, så det kan nok bli ganske lav snøgrense, uten at vi klarer å sette en spesifikk grense, sier vakthavende meteorolog Julie Solsvik Vågane til Dagbladet.

Langs kysten kan vil snøen være våt, og vil nødvendigvis ikke legge seg, tror meteorologen.

I Vestland, Trøndelag og Møre og Romsdal kan dette imidlertid bli tilfellet.

- Det kan nok bli liggende, ja. Spørsmålet er om sola klarer å tine det vekk på dagtid.

Også i Nord-Norge blir det snø-påfyll, ifølge Vågane.

- På Sør- og Østlandet blir det kanskje noe tørrere enn i nord og vest. Det ser ut til at de slipper litt billigere unna med tanke på nedbør denne gangen.

ELEKTRISK: Et svært sjeldent værfenomen får værmelderen Shane Butler til å reagere under en direktesendt værmelding. Vis mer

Intet finvær i sikte

De siste dagene har det vært varmt vårvær som har preget landet. Skibotn målestasjon i Troms målte hele 16,4 grader mandag - den høyeste temperaturen som er målt både i Troms og Finnmark så tidlig på året, ifølge meteorologene.

De sju varmeste stedene i landet mandag, var alle på Vestlandet. Varmest ble det på Stord, hvor det ble målt over 20 grader. Også på Østlandet var det varmt, og hovedstaden var varmere enn Roma og på topplista over varmeste hovedsteder i Europa.

Men det været kan vi se langt etter. I hvert fall så langt meteorologens prognoser gjelder.

- Nå ser vi stort sett ti dager fram i tid, og det ser ut som hele fastlandet går inn i en kjøligere periode, og det blir sort sett sånn gjennom helga og utover i neste uke også, sier Vågane.

Også ved kysten kan det bli nattefrost.

- Det er aldri gøy å melde slikt vær, men det er jo en gang det vi gjør, og vi gjør det for at folk skal være forberedt og ikke altfor kjappe med å bytte dekk.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer