Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ny russisk tråler i arrest

Fisket i fredet sone i påskestoppen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En ny russisk tråler er oppbrakt og lagt i arrest, denne gangen i Vadsø. I forbindelse med påske er det forbudt å fiske fra 62 grader nord til 70.20.

Den 50 år gamle skipperen for tråleren «Obva» er innkalt til avhør i Vadsø, og kan vente seg en bot på rundt 15 000 kroner. Rederiet får inndraging av fangstverdi, som vil beløpe seg til rundt 100 000 kroner.

Bakgrunnen for påskestoppen er at fisken er i en gyteperiode, og vi ønsker å ha en stopp i fisket, sier Njål Røkenes, operasjonsoffiser ved KV Nord til Dagbladet.no.

Da båten ble oppbrakt, fant Kystvakta 38 tonn fisk ombord. Norske myndigheter tok da beslag i dokumenter og fangstdagboka.

- Det er sjelden dette skjer i påskestoppen, sier Røkenes.

SATT I ARREST: Den russiske tråleren «Obra» ble i dag oppbrakt for ulovlig fiske i nørsk økonomisk sone. Foto: KV Nord
SATT I ARREST: Den russiske tråleren «Obra» ble i dag oppbrakt for ulovlig fiske i nørsk økonomisk sone. Foto: KV Nord Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling