Ny seier til Gore

NEW YORK ( Dagbladet ) : Floridas høyesterett har sagt at manuell telling av stemmesedler skal telles med i Floridas valgresultat. Like før klokka 04:00 norsk tid ble det klart at alle stemmer som er tellet opp innen 26. november klokka 23:00 norsk tid skal regnes med.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Floridas høyesteretts avgjørelse er en ny seier for Al Gore. Republikanerne har kjempet imot manuell opptelling av stemmer, men høyesterett har nå gitt klar beskjed om at retten til å avgi sin stemme er viktigere enn et raskt resultat. Samtidig er det satt en deadline for at fristen for å plukke ut Floridas 25 valgmenn skal bli mulig innen 12.desember.

Tre distrikter i Florida: Palm Beach, Broward og Miami-Dade, teller for harde livet. Broward er ferdig om få timer, mens Palm Beach så vidt rekker fristen. Miami-Dade har gitt beskjed om at de ikke kan bli ferdige før 1.desember. Nå har en enstemmig høyesterett gitt manuell opptelling en frist til 27.november. Settes det inn ekstra mannskap kan tilsammen 1.7 millioner fra de tre distriktenes stemmer bli tellet opp manuelt innen fristen.

Så langt ser det ut til å være vanskelig for Al Gore å plukke opp de 930 stemmene som George W. Bush leder med uansett hvor mange manuelle stemmer som vil bli medregnet i det totale regnskapet.

SEIER:</B> Al Gore vant en ny seier da Floridas høyesterett bestemte at alle håndtalte stemmer skal telle. Likevel er det fortsatt mye som kan skje før alt er avgjort.