Ny selvmordsbombe - ti drept

En ett år gammel jente er blant de ti drepte i en bombeaksjon i Jerusalem i går kveld. Bomben gikk av under sabbatens avslutning i et ultrakonservativt jødisk nabolag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bomben gikk av 18.15-tiden norsk tid i Beit Yisrael-nabolaget like ved Jaffa Street i Jerusalem sentrum. Jaffa-gaten og områdene rundt har vært åstedet for en rekke bombeaksjoner de siste årene.

Ifølge nettutgaven til den israelske avisa Haaretz er en ett år gammel jente blant de drepte.

Politisjef Mickey Levy sier at flere mennesker er drept og skadet. Israelske medier og politi melder nå om ti drepte, inkludert selvmordsbomberen.

Ikke bilbombe

Eksplosjonen inntraff på et tidspunkt da mange jøder var på vei hjem fra synagogen etter sabbatens avslutning.

- Jeg så en bil parkere. To minutter seinere hørte jeg en eksplosjon, sier en mann bare navngitt som «David» til israelsk radio, melder nyhetsbyrået AP.

Politiet hevder nå at det ikke var en bilbombe, som tidligere meldt, men en selvmordsbomber.

- En sjekk av bilene i området tyder på at det ikke var en bilbombe, men en selvmordsbomber som gikk mot en gruppe mennesker, sier politisjef Levy. Han beskriver bomben som «stor». Israelske medier oppfordrer i kveld blodgivere til å melde seg.

Gir Arafat skylda

Palestinske grupper har lovet hevn etter at israelske hærstyrker denne uken gikk inn i to flyktningeleire på Vestbredden.

Ved 10-tia i kveld tok al-Aqsa martyrbrigaden, en væpnet gruppe knyttet til Arafats gruppe Fatah, på seg ansvaret for aksjonen.

- Angrepet er en respons på massakrene som den israelske hæren utførte i Balata og Jenin, sa innringeren.

Israelske myndigheter gir Arafat skylda.

- De palestinske myndighetene har fullt ansvar, sier Raanan Gissin, talsmannen til den israelske statsministeren Ariel Sharon til AFP.

De palestinske selvstyremyndighetene tar avstand fra bombeaksjonen.

- De palestinske selvstyremyndighetene fordømmer angrepet som var rettet mot sivile. Vi fordømmer alle aksjoner som er rettet mot sivile på begge sider, israelske så vel som palestinske sivile, sier de en pressemelding.

I tillegg til de drepte i dagens angrep er rundt 21 palestinere og to israelske soldater drept siden torsdag.

(Dagbladet.no følger saken)

STORE SKADER: Israelsk politi melder om fem drepte, mange alvorlig skaddeog store materielle skader etter kveldens bombeaksjon.