Ny sex-skandale i Secret Service

Agenter skal ha kjøpt sex og betalt for strippere i El Salvador.

SEX-ANKLAGER: Agenter i Secret Service har igjen blitt anklaget for kjøp av prostituerte og strippere. Denne gangen skal det ha skjedd i El Salvador. Foto: BRENDAN SMIALOWSKI / AFP PHOTO / NTB SCANPIX
SEX-ANKLAGER: Agenter i Secret Service har igjen blitt anklaget for kjøp av prostituerte og strippere. Denne gangen skal det ha skjedd i El Salvador. Foto: BRENDAN SMIALOWSKI / AFP PHOTO / NTB SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Secret Service etterforsker nå anklager på flere av sine agenter, som angivelig skal ha betalt for strippere og prostituerte i El Salvador.

En gruppe agenter fra presidentens sikkerhets-team anklages for å ha betalt  for seksuelle tjenester på en strippeklubb i 2011, melder BBC.

Demokratenes kongressmann Elijah Cummings, sier at de foreløpig ikke finner anklagelsene troverdige.

Åtte personer sluttet i tjenesten etter de tidligere anklagene, hvor amerikanske agenter ble funnet sammen med 20 kvinner som skal ha vært prostituerte, i Cartagena i Colombia.

Agentene var en del av et team som skulle forberede et besøk for president Barrack Obama.

Tolv andre personer i militæret er også under etterforsking og fått fratatt sikkerhetsklareringen sin.

Talsmann for Secret Service sier: «All informasjon vi får inn som virker troverdig, vil bli fulgt opp.»

Ifølge en rapport skal også offisielle personer fra ambassaden ha vært på strippeklubben.

- Vi vil selvfølgelig etterforske ambassaden i El Salvador og avhøre våre egne folk, men rapporten sier bare at personene var på stedet, og ikke at de tok del i handlingene, sier talskvinne Victoria Nuland.

Senator Joseph Lieberman fortalte forrige torsdag at han er skuffet over de nye anklagene, og vil undersøke om dette er en typisk holdning i Secret Service.

- Jeg treffer personer som sier de har snakket med agenter, som forteller om denne dårlige oppførselen, sier Lieberman.

I et vitneutsagn til panelet i senatet sier sekretær i Homeland Security Janet Napolitano, at president Obamas sikkerhet aldri var en risiko.

Forrige torsdag sa Sheila Jackson i kongressen til CNN at Secret Service planla en lovendring i forhold til hendelsene i Colombia.