Ny sex-storm mot Clinton

GREENEVILLE (Dagbladet): - En bunke løgner! Slik karakteriserer president Clintons advokat, Robert Bennett, de 700 sidene rettsdokumenter Paula Jones' advokater nå har overlevert retten i Little Rock.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Hun har ingen sak. Hun har ikke lidd noen skade. Hun ble aldri ut satt for sexpress, sier Bennett.

Paula Jones' advokater hevder imidlertid at de har samlet «omfattende bevismateriale» for at presidenten har drevet «en omfattende operasjon» for å «undertrykke bevis i denne saken og på andre måter legge hindringer i veien for prosessen».

Derfor ber de nå dommer Susan Webber Wright om å avslå presidentens krav om at Paulas søksmål blir avvist, og å tillate at saken kommer opp for retten etter planen den 27. mai.

Presidentens advokat sier at Paula Jones' støttespillere driver en kampanje for å ydmyke og nedverdige presidenten, og at de forsøker å legge hindringer i veien for hans embetsutøvelse.

«Befølte brystene»

Den tidligere frivillige medarbeideren i Det hvite hus, Kathleen Willey, blir nå kalt «det avgjørende beviset» av talspersoner for Paula Jones.

I den skriftlige forklaringen som Willey har avgitt under ed, hevder hun at presidenten kysset henne på munnen, befølte brystet hennes og la hennes hånd over presidentens edle deler da hun oppsøkte ham i Det ovale kontor.
I sin forklaring under ed i Paula Jones-saken innrømmer presidenten at han kan ha kysset Kathleen Willey på pannen.

Men han benekter kategorisk hennes beskrivelse av møtet mellom dem da hun kom for å be om hjelp til å få fast jobb i Det hvite hus.

«Sexbelønning»

Paulas advokater lister opp flere kvinner som de hevder har oppnådd jobber og andre goder som belønning for å gi Clinton seksuelle tjenester, mens Paula angivelig ble straffet fordi hun avslo Clintons tilnærmelser.

De hevder at Gennifer Flowers fikk en stilling i delstatsadministrasjonen i Arkansas fordi hun hadde en affære med Clinton, som da var guvernør.

De viser også til en ikke navngitt kvinne som ble utnevnt til dommer etter at hun angivelig hadde et forhold til Clinton.

Også Monica Lewinsky skal «ha blitt forfremmet, ha fått frynsegoder og hjelp fra Clinton og hans allierte som åpenbart er et direkte resultat av at hun har gitt etter for hr. Clintons seksuelle ønsker», skriver advokatene.

Clinton nekter

«Gitt hr. Clintons vel dokumenterte praksis om å benytte statlig ansettelse som belønning for å ha gitt etter for hans seksuelle lyster, er det rimelig å tenke seg at et fornuftig jurymedlem meget vel kan komme til at Clinton ville holde denne belønningen tilbake fra dem som ikke ga etter, slik som denne saksøkeren,» skriver Paulas advokater.


- Presidenten kommer ikke til å innrømme noe som ikke skjedde. Og dersom retten ikke beskytter presidentembetet slik den burde, så vil vi gå i retten og med styrke bestride anklagene, sier Clintons advokat.
Advokat Bennett sier at Paulas advokater har benyttet sin tilsvarsrett til å offentliggjøre materiale som de ikke vil få legge fram i en rettssak.

Det gjelder blant annet dokumentasjon knyttet til Monica Lewinsky som dommer Susan Webber Wright har utelukket fra Paula-saken.