Ny sexstrid i Frp

Tirsdag ble to menn med fartstid som Frp-politikere siktet for seksuelle overgrep mot barn. I går kranglet sentrale politikere om hvem som rekrutterte de to til partiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gruppeleder i Oslo Frp's bystyregruppe, Svenn Kristiansen, hevder at Dag Danielsen rekrutterte de to siktede til partiet.

- Ondsinnet løgn, sier Danielsen.

Han ble ved juletider i fjor ekskludert i en bitter Frp-feide. Nå er han andre nestleder i Det Liberale Folkepartiet.

- Ukultur

- At Svenn Kristiansen sier dette om meg, gjenspeiler bare den ukulturen som råder i Frp. Jeg har ikke hatt mer kontakt med de to siktede enn det Svenn Kristiansen har hatt, sier Danielsen til Dagbladet.

Han ønsker ikke å kommentere sexsiktelsen mot de to Frp-medlemmene.

- Det angår ikke meg, og jeg kjenner ingen detaljer i saken, sier han.

Formannen i det aktuelle Frp-laget i Oslo bekrefter Danielsens versjon.

Svenn Kristiansen går likevel ikke tilbake på påstandene.

- Jeg bare nevnte for en journalist at det var det jeg hadde hørt. Det blir påstand mot påstand, sier han.

Kristiansen mener sexskandalen bør tas opp på fylkesstyrenivå.

- Hevnaksjon

Den siktede nestlederen (66) i Det Norske Familieverns Landsforening hevdet i går at beskyldningene om seksuelle overgrep mot barn er en hevnaksjon. Det kom fram da han i Indre Follo forhørsrett ble varetektsfengslet for to uker med brev- og besøkskontroll.

Mannen, som ble pågrepet av politiet på tirsdag, og siktet for utuktig omgang med to gutter under 14 år, påkjærte kjennelsen på stedet.

I går ble 66-åringen suspendert fra sitt verv i Oslo Frp inntil politietterforskningen er avsluttet.

Politiet opprettholder også siktelsen mot den 37 år gamle lederen av foreningen. Han sto i går fram i Dagbladet og hevdet sin uskyld.

Politifullmektig Hilde Bøch legger ikke skjul på at politiet regner den tidligere straffedømte 66-åringen som mest sentral i saken. Hun regner det som usannsynlig at flere vil bli pågrepet i saken, men sier til Dagbladet at det er for tidlig å si om flere barn kan ha vært utsatt for overgrep.