Ny Sherlock-suksess

Kjendisetterforsker Tore Sandberg har for tredje gang fått gjenopptatt en sak. - Det er mange uskyldig dømte i norske fengsler, mener han.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Tore Sandberg er ikke i tvil: det er et stor behov for private etterforskere som ham. Siden han fikk frikjent Per Liland for drap i 1994, har han jobbet som etterforsker på heltid.

Liland ble dømt for drap i 1970, og satt mer enn 13 år i fengsel, før han ble frifunnet etter innsats fra Sandberg.

Politiet motarbeider

- Gjennom arbeidet jeg gjør, opplever jeg motstand fra hele systemet, fra politi til Riksadvokat. De har en holdning om at å innrømme feil vil svekke systemet.

Sandberg har gjennom årene fått rundt 2000 henvendelser fra folk som ikke føler de får hjelp fra politiet.

- En mor tok kontakt etter at hennes narkomane sønn var funnet død i en leilighet. Politiet hadde ikke avhørt noen naboer, men avskrev saken som et overdosedødsfall. Vi fulgte opp saken, og den etterforskes nå som drap og ligger hos Riksadvokaten, forteller han.

Den siste gjenopptakelses-suksessen gjelder en 17 år gammel voldtektssak.

Vitne meldte seg

- Ei uke etter at Knut Trygve Halvorsen var siktet for forholdet, meldte det seg et vitne som hadde observert ham på samme tidspunkt som voldtekten fant sted. Vitnet gjør at saken nå gjenopptas, men dette er altså informasjon politiet hadde samme uka voldtekten skjedde, sier Sandberg opprørt.

Han er overbevist om at det sitter mange uskyldig dømte i norske fengsler.

- Det er et mye større antall en vi liker å tro, sier han og viser til at han alene kan ha fått frikjent folk for til sammen 45 soningsår.

Sandberg har tro på planen om å få en egen justismordkommisjon.

- De vil ha mulighet til å drive egen etterforskning, dermed får folk en sjanse til.

GJENOPPTATT: For tredje gang har Se og Hørs egen etterforsker, Tore Sandberg, fått gjenopptatt en sak.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer