Ny siktelse for barnedrap

Kvinne i 20-årene fra Nordmøre siktet for å ha forsøkt å drepe sin seks dager gamle sønn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En kvinne i 20-årene fra Nordmøre er siktet for å ha forsøkt å drepe sin seks dager gamle sønn.

Politiet startet etterforskning av saken i november etter å ha mottatt en bekymringsmelding fra sykehuset i Ålesund, heter det i en pressemelding fra Nordmøre og Romsdal politidistrikt.

Kvinnens spedbarn ble innlagt ved St. Olavs hospital i Trondheim, hvor det ble påvist hjerneblødning.

Sønnen er nå utenfor livsfare og er plassert i beredskapshjem i regi av barnevernet. Foreløpig er det ikke klart om han vil få langtidsskader.

Kvinnen ble siktet i begynnelsen av november og har ikke samværsrett med barnet. I dag er hun innlagt og får psykiatrisk behandling.

Kvinnens forsvarer, advokat Olav Bowitz, avviser at hun er tvangsinnlagt. Innleggelsen er frivillig, og hun blir tatt vare på av sin familie, sier han.


- Hun er sjokkert over siktelsen. Det er en forferdelig beskyldning hun har fått i mot seg. Hun er siktet for forsøk på drap. Nå avventer vi utfallet av etterforskningen, sier han til Dagbladet.no.

BRAKT TIL ST.OLAVS HOSPITAL: Det nyfødte barnet måtte fraktes til St.Olavs hospital i Trondheim med hjerneblødning. Foto: Scanpix
BRAKT TIL ST.OLAVS HOSPITAL: Det nyfødte barnet måtte fraktes til St.Olavs hospital i Trondheim med hjerneblødning. Foto: Scanpix Vis mer
Ny siktelse for barnedrap